Ünye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Karabulut:

Ünye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Karabulut: Ordu İŞKUR, Ünye ÇATOM ve Ünye Halk Eğitim Merkezi ortaklığı istihdama katkı sağlayacak


ORDU (A.A) - Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Karabulut, Ordu İŞKur, Ünye Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) ve Ünye Halk Eğitim Merkezi ortaklığı istihdama katkı sağlayacak dedi.
     Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ev hanımları için Ordu İŞKUR, Ünye ÇATOM ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle 3 ayrı kurs açtıklarını söyledi.
     Ev hanımlarının kurslarla ekonomilerini güçlendirme fırsatı bulduğunu belirten Karabulut, şöyle devam etti:
     Ordu İŞKUR İl Müdürlüğü, Ünye ÇATOM ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açtığımız düz dikiş makineci yetiştirme kursunda 25, Rize bezi feretiko kursu ve Türk el işlemeleri kursunda 15 kursiyerimiz var. İŞKUR Ordu İl Müdürlüğü tarafından kursiyerlerimize günlük 20 lira ücret ödeniyor, kurs süresince sigortaları yapılıyor. Kursların sonunda katılımcılarımız hem belge sahibi olacaklar hem de burada öğrendiklerini para kazanmak amacıyla hayatlarında değerlendirebilecekler.
     Karabulut, eğitim alan kursiyerlerin iş bulma imkanları da olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Rize bezi dokuma kursunda dokunan bezlere sonradan Türk el işlemeciliği kursunda kursiyerlerimiz işlemeler yapıyor ve bu işlemeleri satıp para kazanacaklar. Amacımız hem bezi dokumak hem de evde boş oturan ev hanımlarımıza işlemeyi yaptırarak ekonomiye katkıda bulunmalarını sağlamak. Düz dikiş makineciliği kursumuzda yetişen kursiyerlerimizden ise Ünyede tekstil atölyelerine eleman yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Tekstil atölyelerimiz bugün eleman sıkıntısı çekmekteler, bu atölyelere yetişmiş eleman hazırlamaya çalışıyoruz. Yani burada kursu bitiren kişiler her an tekstil atölyelerinde iş bulma imkanına kavuşmuş olacaklar.
    
     Muhabir: Hacer Coşkun
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Ünye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Karabulut: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER