Üniversitelilere Girişimcilik semineri

Üniversitelilere Girişimcilik semineri


MERSİN (A.A) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Mersin İl Müdürü Mehmet Yılmaz, Erdemli Meslek Yüksekokulu (MYO) İşletme Bölümü Girişimcilik Programı öğrencilerine Girişimcilik semineri verdi.
     Yılmaz, MYOdaki konuşmasında, gerçek hayatta para kazanmak, gelişmek için girişimciliğimin vazgeçilmez olduğunu söyledi.
     Kendi işini kurmak isteyenlere kurum olarak önce girişimcilik eğitimi desteği verdiklerini belirten Yılmaz, okulu bitirdikten sonra kendi işini kurmak isteyenleri KOSGEBe beklediklerini ifade etti.
     Erdemli Meslek Yüksekokulu Müdürü Erdem Daşcı da, meslek yüksek okullarının insan kaynaklarını verimli bir şekilde değerlendirilmesi için var olduğunu söyledi.
     Toplumda yanlış bir algının bulunduğuna dikkati çeken Daşcı, şunları kaydetti:
     Mezun olan bütün gençlerimiz öncelikli olarak devlet kapısı daha sonra da özel sektörde iş umudu ile yola çıkıyorlar. Oysa üçüncü bir alternatif var o da girişimcilik yani kendi işini kurma. Dolayısı ile bununla ilgili de devletimizin bir kurumu var o da KOSGEBdir. Bu kurumun görevi iş kurmak isteyenlere eğitim yolu ile destek olmak ayrıca da hibe kredilerle de önlerini açmak. Böylece gençlerimize üçüncü bir kapı açılıyor.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Üniversitelilere Girişimcilik semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER