Üniversite yerleşkesine cami talebi

Üniversite yerleşkesine cami talebi -Ege Üniversitesinde öğrenim gören bir grup öğrenci, üniversite yerleşkesine cami yapılması istedi


İZMİR (A.A) - Ege Üniversitesinde (EÜ) öğrenim gören bir grup öğrenci, rektörlük binasına yürüyerek üniversite yerleşkesine cami yapılmasını talep etti.
     Yerleşke girişinde bir araya gelen grup, üzerinde "Üniversiteme cami istiyorum", "Namaz lüks değil, hayati zarurettir, "Namazıma engel olma", "Rektör bize cami yapsan, sana da dua edeceğiz" yazan dövizlerle rektörlük binası önüne yürüdü.
     Kendilerine İzmir Üniversiteleri Öğrenci Platformu adını veren grup adına basın açıklamasını yapan Milli Türk Talebe Birliği İzmir İl Başkanı Ahmet Öznaneci, üniversiteye cami yapılmasını isteyen geniş bir kitle olduğunu kaydetti.
     Öğrencilerin talepleri üzerine Cumhurbaşkanlığının desteğiyle edebiyat fakültesinde bir mescit açıldığını belirten Öznaneci, küçük bir oda görünümündeki bodrum katta açılan mescidin talebi karşılamadığını ifade etti.
     Öznaneci şunları söyledi:
     "Dünyanın en iyi 500 üniversitesi içerisinde gösterilen ve yaklaşık 50 bin öğrencisi bulunan EÜnün sahip olduğu bunca olanağa rağmen öğrencilerine layık gördüğü mescit, bodrum katındaki izbe bir yerde tahsis edilen, ibadethane olmaya elverişsiz ve ancak 30 kişinin sığabileceği küçük bir oda olmuştur. Mescidin açıldığı yerde öğrenciler rahatça ibadetlerini yapamamaktadır.
     Amacımız, birileriyle çatışma ortamına girmek ya da üniversite yönetimini zor durumda bırakmak değil. Biz, öğrencilerin huzur içinde ibadet etmeleri için uygun bir cami istiyoruz."
     Basın açıklaması sırasında zaman zaman tekbir getiren öğrenciler, daha sonra caminin yapılması için hep birlikte ellerini açarak dua etti. Yapılan duanın ardından grup içinden seçilen iki öğrenci rektörle görüştü.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Üniversite yerleşkesine cami talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER