Üniversite öğrencisinin üst aramasında tacize uğradığı

Üniversite öğrencisinin üst aramasında tacize uğradığı iddiası -Kars Valisi Tepe: Aldığım bilgiler çerçevesinde ifade ediyorum, sırt çantası, kaban ve ayakkabısı dışında herhangi bir müdahalede bulunulmadan usulüne uygun bir üst araması


KARS (A.A) - Kars Valisi Eyüp Tepe, Kars Emniyet Müdürlüğünde bir üniversite öğrencisinin üst araması sırasında tacize uğradığı iddiasına ilişkin, Aldığım bilgiler çerçevesinde ifade ediyorum, sırt çantası, kaban ve ayakkabısı dışında herhangi bir müdahalede bulunulmadan usulüne uygun bir üst araması yapılıyor dedi.
     Vali Tepe, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ile Kars Valiliği toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, bugün bazı basın yayın organlarında Kars ile ilgili haberler çıktığını, vali olarak konuyla ilgili açıklama yapma gereği duyduğunu söyledi.
     Üniversite 4. sınıfta okuyan bir kız öğrencinin emniyette tacize uğradığı yönünde haber yayınlandığını ifade eden Tepe, Konu adliyeye intikal etmiş durumda. Bunun üzerine bir taraftan ben de idari bir inceleme başlattığım diye konuştu.
     Tepe, iddia edilen olayın 10 gün önce olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     Bundan 10 gün önce Cumhuriyet Savcılığının daveti üzerine kendiliğinden, yanındaki bir arkadaşıyla beraber, herhangi bir polis nezaretinde değil, kendi hür iradesiyle emniyetimize geliyor ve tabi ki yapılması gereken işlemler, biliyorsunuz bizim yönetmenliğimiz var, yönetmelik çerçevesinde usulüne uygun olarak üst araması yapılıyor. Aldığım bilgiler çerçevesinde ifade ediyorum, sırt çantası, kaban ve ayakkabısı dışında herhangi bir müdahalede bulunulmadan usulüne uygun bir üst araması yapılıyor. Bütün ifade süreci kayıt altında. Daha sonra bu ifade alınmasının ötesinde avukatıyla birlikte bu 10 günlük süreç içinde ne oradaki emniyet idarecilerine, ne bize, ne de başka bir birime bir müracaatı oluyor bu kardeşimizin.
     Tepe, olayın provokatif bir eylem olması durumunda gereğinin yapılacağını belirterek, Karsın böyle yakışıksız gündeme gelmesini doğrusu kabullenemiyorum dedi.
    
     -Kamera kayıtları TÜBİTAKa gönderildi-
    
     Tepe, bir gazetecinin, Kamera kayıtları mevcut mu sorusunu şöyle yanıtladı:
     Bizim oradaki, emniyet birimimizdeki ifade alma esnasında iş ve işlemler kameraya alınıyor. Ancak burada hassas olan nokta şu, bayan olması nedeniyle bayan bir memur tarafından bir üst araması sırasında kamera görüntüsü olacak hali yok. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi bir günde de bunun gündeme getirilmesi doğrusunu söylemek gerekirse soru işaretleri barındırmakla beraber bizler de sizler gibi sonucu merakla bekliyoruz.
     Alınan kamera kayıtlarının TÜBİTAKa gönderildiğini ifade eden Tepe, kayıtların TÜBİTAKtan geldiği zaman adli makamlar tarafından inceleneceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Üniversite öğrencisinin üst aramasında tacize uğradığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER