Üniversite öğrencileri tiyatro oyunu sahneleyecek

Üniversite öğrencileri tiyatro oyunu sahneleyecek


ÇORUM (A.A) - Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin kurduğu tiyatro grubu tarafından Çanakkale Savaşında şehit olan bir Çorumlunun hayatının anlatıldığı oyunun sahneleneceği bildirildi.
     Hitit İlahiyat Tiyatro Grubunun akademik danışmanı Prof. Dr. Yakup Civelek, yaptığı açıklamada, senaryosu Çorumlu araştırmacı yazar Ethem Erkoç tarafından yazılan ve Çanakkale Savaşında şehit olan bir Çorumlunun hayatını konu alan tiyatro oyununun, 26 Martta İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda sahneleneceğini söyledi.
     Oyunun Çorumda tiyatro alanında pek çok ilklerin öncüsü olacağını ifade eden Civelek, İlk defa Çorumlu bir yazarın ve Çorumlu bir Çanakkale şehidini konu edinen eser, Çorumlu öğrenciler tarafından Çorumda sahnelenecek diye konuştu.
     Oyun yönetmeni İlahiyat Fakültesi öğrencisi Enes Coşkun da, yaklaşık 6 ay önce kurulan tiyatro grubunun uzun süredir bu oyun üzerinde çalıştıklarını belirtti.
     Oyunu, Çanakkale Şehitlerini Anma ve Zafer Haftası etkinliklerine yetiştirmek istediklerini, ancak yeterli destek bulunamadığı için gecikme yaşandığını ifade eden Coşkun, Çorumlu öğrenciler olarak tiyatro alanında Çoruma has ve Çorumun değerlerini öne çıkaran projeler üzerinde çalışıyoruz. İmkan sağlanırsa çok güçlü ve büyük projelere imza atabiliriz dedi.
     Coşkun, saat 14.00de sahnelenecek oyunun ücretsiz olacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Üniversite öğrencileri tiyatro oyunu sahneleyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER