Üniversite öğrencileri, imece usulüyle ilkokulu yeniledi

Üniversite öğrencileri, imece usulüyle ilkokulu yeniledi -Düzcede üniversiteliler, 45 öğrencinin eğitim gördüğü köydeki ilkokulda bir hafta boyunca tadilat yaptı (Fotoğraflı - Görüntülü)


DÜZCE (A.A) - Düzcede üniversite öğrencileri, 45 öğrencinin eğitim gördüğü köydeki ilkokulu imece usulüyle yeniledi.
     Üniversite öğrencilerinden oluşan Yıldız Dayanışması Grubu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Döngelli köyündeki ilkokulda tadilat yaptı. Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK) ve köy sakinlerinden gerekli malzemeleri temin eden öğrenciler, duvarları boyayarak, sıra ve fayansları yeniledi.
     Grup temsilcisi Batu Gündoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK) sayesinde öğrendikleri okulu yenilemek için çalışma başlattıklarını anlattı.
     Vakfın ve köylülerin sağladığı destekle çalıştıklarını belirten Gündoğdu, "Daha önce çeşitli illerde bu tarz çalışmalar gerçekleştirdik. Köy halkı diğer illerde görmediğimiz şekilde bize destek oldu. Bir haftada okulun birçok eksiğini giderdik" diye konuştu.
     Öğrencilerden Cemile Sarı ise badana yapmanın erkek işi olmadığını göstermeye çalıştıklarını ifade ederek, "Esas vermek istediğimiz mesaj, imeceyle nelerin başarılabileceğini göstermek. Amacımız, kağıttan gemiler yapmak. Bunu başardığımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.
     Köy muhtarı Abdullah Yılmaz, 45 öğrencinin eğitim gördüğü okulu yenileyen öğrencilere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Onur Orhan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Üniversite öğrencileri, imece usulüyle ilkokulu yeniledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER