Umut Yıldızı Projesi

Umut Yıldızı Projesi -Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi çerçevesinde aşçılık ve eğitimini başarıyla tamamlayan 9 gence sertifika verildi


TRABZON (A.A) - Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi çerçevesinde aşçılık ve eğitimini başarıyla tamamlayan 9 gence sertifika verildi.
     Trabzon Valisi Recep Kızılcık, projesi çerçevesinde yürütülen çalışma nedeniyle sertifika almaya hak kazanan gençlerle Valilik Toplantı Salonunda bir araya geldi.
     Törene Vali Kızılcıkın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri de katıldı.
     Proje kapsamında aşçılık eğitimi alan gençlere işlerinde kendilerini sürekli geliştirmelerini tavsiye eden Vali Kızılcık, mesleğini en iyi şekilde yapanların hiçbir zaman işsiz kalmayacağını ifade etti.
     Aşçılık eğitimi alan 9 gencin istihdam edilmelerinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Kızılcık, şöyle devam etti:
     Risk altında olduğu düşünülen çocuklarımızın meslek sahibi olmaları için kendilerine verilen aşçılık kursu kapsamında meslek sahibi olmaları sağlandı. Yavrularımız başta Trabzonlu hemşehrilerimiz olmak üzere şehrimize gelen turistlerin yöresel tatları tatmaları için çaba sarf edecekler. Artık meslek sahibi gençler olarak hayatlarını idame ettirecekler. Sertifikalarını alır almaz istihdam edilmeleri fevkalade önemliydi. Bu çerçevede bizlere destek olan Lokantacılar Odası Başkanı Kemal Kadakal ve yönetimine teşekkür etmek istiyorum. Bu çalışma bir bakıma iş garantili kurs oldu. Tüm gençlerimize buradan duyuruyoruz. Bizler sizlerin yanındayız.
     İşsiz gençlerin meslek sahibi olmak için taleplerini de beklediklerini belirten Kızılcık, Sizler yeter ki meslek sahibi olmak istediğinizi bize belirtiniz. Babalarınız sizleri büyüttü, bizde meslek sahibi olmanız için devletin temsilcileri olarak sizlerin yanınızdayız. Sizleri bu tür kurslara davet ediyorum. Bu kurslardan eğitim aldıktan sonra meslek sahibi olduğunuzda ve işinizi hakkıyla yaptığınızda istihdam edilirsiniz. İşsizlik var denilse bile, işinizi iyi yaptığınız takdirde sizinle çalışmak isteyen birden fazla iş sahibi olacaktır dedi.
     İşe yerleşen 9 genci yetiştiren ve işe alanlara da teşekkür eden Vali Kızılcık, daha sonra sertifika almaya hak kazanan gençlere sertifikaları verdi.
     Vali Kızılcık, 9 genci çalıştıkları iş yerlerinde ziyaret edeceğini de söyledi.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Umut Yıldızı Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER