Uluslararası Sendikalar Ağına Türk üye

Uluslararası Sendikalar Ağına Türk üye -Koop-İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Akdoğan UNI Avrupa Gençlik Yönetim Kurulu Üyeliğine yeniden seçildi


ANKARA (A.A) - Türk-İşe bağlı Koop-İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Deniz Akdoğan, Uluslararası Sendikalar Ağı (UNI) Avrupa Gençlik Yönetim Kurulu Üyeliğine yeniden seçildi.
     Koop-İşten yapılan yazılı açıklamada, UNI Küresel Sendikasının Gençlik Konferansının (UNI Europa Youth) 6-8 Şubatta Portekizin Albufeira şehrinde yapıldığı bildirildi.
     Türkiyeden Koop-İş Sendikasını temsilen Deniz Akdoğanın katıldığı seçimlerin 102 delege ile gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, Akdoğanın, toplantının son günü Avrupanın birçok ülkesinden gelen katılımcılara Türkiye sendikal hareketinin durumu ve iş gücü piyasasının temel dinamikleri konulu sunum yaptığı belirtildi.
     Toplam 102 delegenin oy kullandığı seçimde Akdoğanın, oyların tamamını alarak yönetim kuruluna yeniden girmeyi başardığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     UNI Avrupa Gençlik Birimi Başkanlığına İngiltere CWU Sendikasından Lee Fishwick seçildi. UNI Avrupa Gençlik Yönetimi, 2013-2015 dönemi için sendikaların uluslararası işbirliği ve dayanışması, özellikle genç işsizliği ve gençlerin sendikalaşması ile ilgili çalışmaların yapılması, ortak örgütlenme kampanyaları ve sendikal eğitimlerin planlanıp gerçekleştirilmesi için çalışmalarını yürütecek. UNI Küresel Sendikası, 900 üye sendika ve 20 milyon üyesi ile dünyanın en büyük küresel sendikalarından biri olarak faaliyetlerini sürdürüyor.
    
     Muhabir: İlkay Güder
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Uluslararası Sendikalar Ağına Türk üye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER