Uluslararası Bodrum Bale Festivali

Uluslararası Bodrum Bale Festivali -Festival, Devlet Opera ve Balesinin Bodrum Aşkı isimli gösterisiyle başladı


MUĞLA (A.A) - Bu yıl 10uncusu düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali, Devlet Opera ve Balesinin sahnelediği Bodrum Aşkı isimli gösteriyle başladı.
     Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğünün, Denizbankın sponsorluğunda ve Bodrum Belediyesinin katkılarıyla düzenlediği festival, DOB Başkareografı Mehmet Balkanın sahneye koyduğu Bodrum Aşkı isimli gösteriyle başladı.
     DOB bale topluluklarının ortak yapımı olan ve 10. Bodrum Bale Festivali için özel olarak hazırlanan eser, büyük beğeni topladı.
     Festivalde konuşan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Rengim Gökmen, Türkiyede bale sanatının çok önemli adımlar attığını ve sanatçıların önemli başarılar kazandığını söyledi.
     Yakın bir geçmişe kadar sadece konuk koreografların ağırlandığını belirten Gökmen, Artık bizim devlet bale topluluklarımız uluslararası festivallerden ve uluslararası etkinliklerdeki operalardan davet almaya başladı. Koreograflarımız büyük eserlere imza atmaya başladı. Genç sanatçılarımız uluslararası bale yarışmalarında dereceler elde ediyor. Bunlar bize gurur veriyor diye konuştu.
     Gökmen, festivalin gerçekleşmesinde emeği geçenlere plaket sundu.
     Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Dursun Göktepe ise festivalin Bodrumda gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
     Gösteriyi CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, sinema sanatçısı Filiz Akın, sanatçı Kubat, karikatürist Bedri Koraman, eski bakanlardan İmren Aykut ve sanatseverler izledi.
    
     -Uluslararası Bodrum Bale Festivali-
    
     İstanbul DOBun sanatçılarının rol aldığı Genç Wertherin Acıları, 11 Ağustosta seyirciyi selamlayacak. Fransız koreograf Yannick Boquinin, Alman yazar Goethenin aynı adlı romanından uyarladığı eser, İstanbulda geçen yıl dünya prömiyerini yapmıştı.
     İzmir DOB, 14-15 Ağustosta, Zorbayı sahneleyecek. Yunanlı besteci Mikis Theodorakisin eserinden yola çıkarak, koreografisini Lorca Massinenin yaptığı eserde dansçı İrek Mukhamedov konuk olarak yer alacak.
     Festivalde, 18 Ağustosta Osmanlı Sarayından Harem rüzgarı esecek. Koreografisini Merih Çimencilerin, dekor ve kostüm tasarımını Rus tasarımcı Alexander Vasilliein yaptığı Haremde, Osmanlı usul müziğinin örnekleri etnik sazlarla icra edilecek.
     Antonio Gades Flamenko Topluluğu, 21 Ağustosta sanatseverlerle buluşacak. Topluluk, adını aldığı İspanyol dansçı Antonio Gadesin baleye uyarladığı Kanlı Düğün ile Flamenca Suiti yorumlayacak.
     Bodrum Bale Festivalinin kapanış temsili, Ankara DOB Modern Dans Topluluğunun sahneleyeceği Bir Yaz Gecesi Rüyası ile yapılacak.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Uluslararası Bodrum Bale Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER