Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci

Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci Sempozyumu başladı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Hacı Bektaş Veli Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci Sempozyumu Ürgüpte başladı.
     Ürgüp Belediyesi Turgut Özal Kültür Merkezindeki çalıştayın açılışına, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak, Gazi Üniversitesi Gazi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ramazan Bayındır, Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rıza Gürbüz, Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve 40 üniversiteden öğretim üyeleri ve katıldı.
     NEÜ Rektörü Kılıç, burada yaptığı konuşmada, yeni açılan üniversitelerle birlikte sayıları 650yi geçen meslek yüksekokullarının, üniversite öğrencilerinin yaklaşık yüzde 40ını kapsadığını söyledi.
     Ön lisans düzeyinde bilgi, beceri ve tecrübe edinerek yetişen teknikerlerin, tasarım ve uygulama aşamasında sektörel kalkınmanın temelini oluşturduğunu belirten Kılıç, İşverenler, işletmelerinde ya da kuruluşlarında görev alacak teknikerlerin ve meslek elemanlarının nitelikli iş gücünü oluşturmasını, gelişmeleri takip edebilmesini ve bilgilerini sürekli güncelleyebilmesini talep etmektedir. Yüksek öğretim sisteminde Bologna süreciyle hızlanan eğitim öğretimde yeniden yapılanma süreci meslek yüksekokullarını da etkilemektedir. Meslek yüksekokullarında teorik ve pratik eğitimlerin endüstrinin beklentileri doğrultusunda dinamik olarak güncellenmesi, evrensel gelişmeler çerçevesinde şekillendirilmesi kaçınılmaz olmaktadır diye konuştu.
     Ürgüp Belediye Başkanı Yıldız da, böyle önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, eğitim-öğretim alanında yapılan bütün etkinliklere her zaman destek olacaklarını kaydetti.
     Konuşmaların ardından sempozyuma katılanlara plaket verildi.
     Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci Sempozyumu, 3 gün sürecek.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER