Ulusal fotoğraf yarışması

Ulusal fotoğraf yarışması -Divriği Kaymakamlığı, "Kültür Mirası Divriği" konulu fotoğraf yarışması düzenledi


SİVAS (A.A) - Divriği Kaymakamlığı, Sivas Valiliğinin katkılarıyla "Kültür Mirası Divriği" konulu ulusal fotoğraf yarışması düzenlendi.
     Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Tarihi Buruciye Medresesindeki tanıtımda, Divriğinin çok önemli tarihi eserlere ve kültürel değerlere sahip olduğunu belirtti.
     Divriği Ulu Cami ve Darüşşifasının son derece kıymetli, bilim ve teknolojinin en üst düzeyde kullanıldığı bir eser olduğunu ifade eden Kemelek, "Bu eserin iyi şekilde korunması, sahiplenilmesi amacıyla fotoğraf yarışmasını düzenledik" dedi.
     Tarihi eserlere sahip çıkmak için bilinç oluşturmak gerektiğini dile getiren Kemelek, "Bunları korumak, genç nesillere nasıl korunması gerektiği konusunda da örnek davranışlarda bulunmak gerekiyor. Fotoğraf yarışmasına katılımın fazla olmasını arzu etmekteyiz. Bu faaliyetin Divriği ve ilimize faydalı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
     Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya ise 15 Nisan-1 Temmuz tarihlerinde çekilecek fotoğrafların yarışmaya sunulabileceğini söyledi.
     Divriğinin bir açık hava müzesi niteliği taşıdığını belirten Kaya, ilçenin tarihi ve kültürel kentler içerisinde çok farklı bir yere sahip olduğunu aktardı.
     Yarışmada dereceye girenlerin ödüllendirileceğini belirten Kaya, birinciye 5, ikinciye 3, üçüncüye 2, jüri özel ödülü sahibine ise bin lira ödül verileceğini kaydetti.
     Kaya, 6 Temmuzda jüri değerlendirmesinin yapılacağını, sonuçların ise 10 Temmuzda açıklanacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Ulusal fotoğraf yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER