Ülkü Adatepenin trafik kazasında ölmesi

Ülkü Adatepenin trafik kazasında ölmesi -Kazaya ilişkin tutuksuz yangılanan araç sürücüsü Adnan Selçukun, taksirle adam öldürme suçlamasından yargılanmasına başlandı -Sanık Selçuk: Kaza sebebiyle ben de yaralandım. İstemim dı


SAKARYA (A.A) - Atatürkün manevi kızı Ülkü Adatepenin öldüğü kazaya ilişkin tutuksuz yangılanan araç sürücüsü Adnan Selçukun, taksirle adam öldürme suçlamasından yargılanmasına başlandı.
     Akyazı Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya, sanık sıfatıyla yargılanan araç sürücüsü Selçuk ile Adatepenin çocuklarının avukatları Haluk Bozovalı, Mustafa Özerdem ve Hüseyin Sami Çaprak katıldı.
     Savunmasını yapan Adnan Selçuk, bir otobüs firmasında şoför olarak çalıştığını ve patronunu isteği üzerine Adatepeye tahsis edilen aracın şoförlüğünü yaptığını anlattı.
     Adatepenin Ankaradaki tedavisinin ardından İstanbula dönmek üzere yola çıktıklarını aktaran Selçuk, Dinlenme tesisinde mola verdikten sonra yola devam ettik. Bu sırada Ülkü hanımın telefonunun dinlenme tesisinde kalmış olduğunu fark ettik. Telefonu aradık fakat cevap veren olmadı dedi.
     Selçuk, bu sırada başka bir yolcu otobüsünün önlerine çıktığını ifade ederek, Otobüs şerit ihlali yaparak önüme kırması üzerine ben de çarpmamak için manevra yapınca aracın hakimiyetini kaybettim ve kaza meydana geldi. Kaza sebebiyle ben de yaralandım. İstemim dışında meydana geldi kaza. Ülkü hanımın eşine baş sağlığına gittim. İsteyerek bu kazaya sebep olmadım. Bu yüzden lehime karar verilmesini talep ediyorum diye konuştu.
     Selçuk, kaza sırasında Adatepenin araçta fırlamasının sorulması üzerine ise araçtakilerin emniyet kemeri takmadığını ileri sürdü.
     Müşteki vekili avukatların talebini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, bilirkişi eşliğinde olay yerinde keşif yapılmasını ve davanın 11 Nisana ertelenmesine karar verdi.
    
     -İddianameden-
    
     Akyazı Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede ise 1 Ağustos 2012de meydana gelen kazada, sürücü Selçukun bir anda direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu aracın takla attığı ve Ülkü Adatepenin araçtan fırlayarak yola düştüğü belirtildi.
     Adatepenin düşme esnasında kafatasında birçok kırığın oluştuğu ve bu nedenle öldüğü kaydedilen iddianamede, şüpheli Selçukun aracın manevralarını yanlış yapmaktan dolayı kural ihlali işlediği ve kazanın da bu nedenle meydana geldiği bildirildi.
     İddianamede, Selçukun kazada asli kusurlu olduğu ve bu nedenle taksirle bir kişinin ölüme neden olmaktan cezalandırılması istendi.
    
     Muhabir: Enes Duran - Mehmet Özcan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Ülkü Adatepenin trafik kazasında ölmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER