Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Bu çıkmaz sokakta gidenlere diyoruz ki; bu millet, bu ülke için söyleyeceğiniz bir çift laf, bir fikriniz varsa bırakın silahı, terörü, bırakın masum insanları, çocukları öldürmeyi


KÜTAHYA (A.A) - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bu çıkmaz sokakta gidenlere diyoruz ki; bu millet, bu ülke için söyleyeceğiniz bir çift laf, bir fikriniz varsa bırakın silahı, terörü, bırakın masum insanları, çocukları öldürmeyi dedi.
     Yıldırım, Torunlar ve Kiler gruplarınca Kütahya-Eskişehir karayolunun 1. kilometresinde inşa ettirilen Sera Kütahya Alışveriş Merkezinin (AVM) açılış töreninde yaptığı konuşmada, son 9 yıldır yurdun her köşesinde yollar, havaalanları, hastaneler, okullar gibi hizmetleri yaptıkça, yurdun her köşesini hizmetle donattıkça, halkın gülen yüzünü gördükçe güç ve heyecanlarının arttığını bildirdi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 9 yılda havayolunu halkın yolu haline getirdiklerini, ülkeyi bir baştan bir başa bölünmüş yollarla donattıklarını, hızlı tren hayalini gerçeğe dönüştürdüklerini dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:
     Bugün gerçekleştirdiğimiz projeler, dünyada hiçbir ülkede yapılamıyor. Çünkü dünyanın birçok ülkesi krizlerle başa çıkmanın yollarını arıyor. Marmaray Projesi bir dünya markası. İzmir-İstanbul Otoyolu İzmit Geçiş Köprüsü dünyanın üçüncü büyük köprüsü, İstanbul üçüncü boğaz köprüsü üzerinde demiryolu olan dünyanın en uzun köprüsü, ikinci tüp geçit ve yine dünyanın üçüncü büyük havalimanı yeni İstanbul Havalimanı... Projeler saymakla bitmez. Şu bahsettiğim birkaç proje, 60-70 katrilyonluk projelerdir. Türkiye eskiden bir milyon dolar bulmak için kapı kapı dolaşırken bugün dara düşen ülkelere 5 milyar dolar borç veriyor, kredi veriyor. İşte Türkiyenin geldiği nokta budur. IMFye el açan Türkiye, IMFye 5 milyar dolar destek veren Türkiye haline geldi. Nasıl geldi- Vatandaşımızın duası, desteği ve güveniyle geldi.
    
     -Bu millet çok büyük sınavlar verdi, bu da geçecek-
    
     Yıldırım, İzmirin Foça ilçesinde askeri araca düzenlenen terör saldırısında şehit düşen askere Allahtan rahmet, yaralı askerlere acil şifalar diledi.
     Terör saldırılarının, bölgedeki yatırımlara engel olamayacağına dikkati çeken Yıldırım, şunları söyledi:
     İsterseniz Şırnaka, Hakkariye havaalanı yapılmasını engelleyin. Iğdır Havaalanını, Bingöl Havaalanını engellemeye çalıştınız. Hakkari-Van karayolunun yapımını engellemeye çalıştınız, defalarca kundakladınız. Ne yaparsanız yapın, bu milletin istiklal ve istikbal mücadelesini, bu milletin refahını, birliğini, beraberliğini bozmaya asla ve asla sizin de gücünüz yetmez, efendilerinizin de gücü yetmez. Bu millet çok büyük badirelerden geçti. Bu millet çok büyük sınavlar verdi, bu da geçecek. Bu çıkmaz sokakta gidenlere diyoruz ki; bu millet, bu ülke için söyleyeceğiniz bir çift laf, bir fikriniz varsa bırakın silahı, terörü, bırakın masum insanları, çocukları öldürmeyi. Gelin o fikrinizi söyleyin, Bu ülkenin geleceği, refahı için bizim de söyleyecek bir sözümüz var deyin.
     Yıldırım, daha sonra Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, AK Parti Kütahya milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay ve İdris Bal, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ile kurdeleyi keserek açılışını yaptığı tesisi, beraberindekilerle gezdi.
    
     -Vatandaşımızın pozitif enerjisi bize güç veriyor-
    
     AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Yıldırım, her alanda memleketin dört bir yanında nesilden nesillere gidecek hizmetleri tamamladıklarını, adeta Türkiyeye çağ atlattıklarını anlattı.
     10 sene, 20 sene görev yaparsın. Geldin ne yaptın diye sorarlar- diyen Yıldırım, önemli olanın arkada bırakılan eserler olduğunu ifade etti.
     Yıldırım, Türkiyenin bugün birçok Avrupa ülkesinden haberleşme, karayolları, havacılık, denizcilik ve demiryollarında daha iyi konumda olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
     Vatandaşımızın pozitif enerjisi bize güç veriyor. Biz de bu hizmetleri yapıyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. İşler yapılır. Nihayet bir zaman, zemin meselesidir. Önemli olan iş yapmak değil. İşi yapacağız ama gönül de yapacağız. AK Parti sadece gönül yapmıyor, gönüllere de yol yapıyor. Vatandaşıyla hemhal oluyor, vatandaşının derdiyle dertleniyor. Sayın Başbakanımız dün gece sahurda beni aradı, kafasına bir iş takılmış onu sordu. Geçen yıl Simava geldiğinde beni aradı, Şaphane yolu ne oldu-, Simav yolu ne oldu- diye bunları sordu.
     Türkiyenin her tarafında iş yaptıklarını ve 4 bin şantiyede çalışmaların sürdüğünü bildirerek, Türkiyenin 2002 yılında tek şantiyesi olmadığını sözlerine ekledi.
     Yıldırım, Vali Kenan Çiftçi ve Belediye Başkanı Mustafa İçayı da makamlarında ziyaret ederek, ilde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER