Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: -Havaalanı Ordu ile Giresunu kaynaştırdı demiryolu da Trabzon ve Giresunu daha çok kaynaştıracak


GİRESUN (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Havaalanı Ordu ile Giresunu kaynaştırdı demiryolu da Trabzon ve Giresunu daha çok kaynaştıracak dedi.
     Ordu-Giresun Havaalanı inşaatınındaki incelemenin ardından Giresuna gelen Bakan Yıldırım, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ile görüştü.
     Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Giresunda yapılması planlanan Eğribel Tünelinin sözünü daha önce verdiklerini hatırlattı.
     Tünel projesinin çok zahmetli bir iş olduğunu ve proje çalışmasının yüzde 80-85inin bittiğini belirten Yıldırım, şunları söyledi:
     Toplam geçiş 5 bin 900 metre uzunluğunda ve projeleri yapılıyor. 11 bin 400 metrelik toplam kazı işi var. Bolu Dağı Tüneli 20 yıl sürdü 2 bin 880 metre, 3 bin bile değil 20 yılda yapılabildi. Türkiye AK Parti iktidarından önce tünel yapmada çok başarılı değildi ama son 10 yılda bizim 110 kilometre bitirilmiş tünelimiz var. Eğribel Tünelinin proje çalışmasını bu yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz ve bu yıl içerisinde de yatırıma alıp başlamayı planlıyoruz. İnşallah bu yıl ihaleye çıkarırız ve 2014ten itibaren ilk kazmayı da vururuz.
    
     -Demiryolu projesi-
    
     Yıldırım, bölgeye yapılacak demiryolu projesinin Giresundan mı geçecek Trabzondan mı geçecek tartışmalarının olduğuna işaret ederek, Komşu şehirlerimizin birbiriyle yarışmasına bir itirazımız yok. Tatlı bir rekabet olduğu müddetçe uygundur. Ama bu projeler illerimizin arasını açmaya çalışırsa o zaman biz o işte yokuz. Havaalanı Ordu ile Giresunu kaynaştırdı demiryolu da Trabzon ve Giresunu daha çok kaynaştıracak diye konuştu.
     Demiryolu projesi için 3 alternatifli bir çalışma yapıldığını dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:
     İster Tireboludan gidelim ister Trabzondan gidelim mübalağasız minimum 18 kilometre tünel var, sıradağlarını öbür tarafa dönmek için. Projenin hacmini düşünün büyük bir proje, 2023 hedeflerimizde yapacağımız bir projedir. Amacımız şu, çalışmalarda hangi güzergah daha uygun bulunursa, kuzey güney güzergahı iki tane yapmayacağız. Böyle bir lüksümüz yok, hangisi düzgün çıkarsa diğerini ona doğudan batıya bağlayacağız.
     Bakan Yıldırım, daha sonra AK Parti Giresun İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER