Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Türkiye 10 yıl önce bilişimde, iletişimde, Afrika seviyesindeydi, internete giremezdiniz. Şimdi cep telefonlarının her biri, bir bilgisayar


DENİZLİ (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiyenin 10 yıl önce bilişimde ve iletişimde Afrika seviyesinde olduğunu, internete girilemediğini ancak şimdi kurulan altyapıyla cep telefonlarının her birinin bilgisayar gibi kullanıldığını söyledi.
     Çetinkaya Mağazalarının Denizli şubesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırımın da katıldığı törenle açıldı.
     Yıldırım, açılışta, Türkiyenin her yerinde yeni bir hizmetin çalışmasının söz konusu olduğunu söyledi. Türkiyenin her yerinde, yeni bir yatırımın şantiyesinin bulunduğunu dile getiren Yıldırım, Bizim işimiz üretmek, bizim işimiz yol yapmak, hava yolunu halkın yolu haline getirmek. Bizim işimiz, ülkemizin insanımızın yüksek hızlı tren özlemini gerçeğe dönüştürmek, akıl yollarıyla yurdu dört baştan donatmak dedi.
     İnternetin, bundan 10 yıl önce akıl yolu olan internet ağının yetersizliği nedeniyle adı var, kendi yok konumunda bulunduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:
     Şimdi köyde de şehirde de her tarafta internet var. Vatandaşlar ticaretini internetle yapıyor, mesajını internetten gönderiyor, telefonla internetten konuşuyor, internet yaşamımızın bir parçası haline geldi. İşte bütün bu nimetler bilişimle iletişimle beraber geldi. Türkiye 10 yıl önce bilişimde, iletişimde Afrika seviyesindeydi, internete giremezdiniz. Şimdi cep telefonlarının her biri, bir bilgisayar. İstediğinize bakın. Bunları yaptık ama bizim işimiz biraz zorlaştı. Her şey dakikasında haber oluyor. Eskiden kolay haberi olmuyordu milletin. Şimdi çok geliştirdiğimiz için daha dikkatli olmamız lazım.
    
     -Çameline yol sözü-
    
     Bakan Yıldırım, iktidarları döneminde yaptıkları yolun, ekvatordan dünyanın çevresini saracak seviyeye ulaştığını, Çameli ilçesinin yolunun ise henüz bitirilemediğinin farkında olduklarını belirterek, şunları söyledi:
     Geç olsun ama güç olmasın. Çameline de güzel bir yol yapacağız, sözümüz söz. Şimdi internette Çameli yoluyla ilgili yorum bulabilirsiniz. Bakan şöyle dedi; dünyaya yol yaptık, Çameline yapamadık. Ne yapalım, gerçekleri vatandaş bilecek. Demokrasi böyle gelişiyor, şeffaflık böyle gelişiyor, hesap verilebilirlik böyle gelişiyor. Millet adına iş yapıyoruz. Siz bize vekalet verdiniz, destek verdiniz, her şeyi verdiniz. Biz de çalışarak çabalayarak karşılığını veriyoruz.
    
     -Denizli dış ticarette ezberleri bozuyor-
    
     Denizlinin, bir gemi misali aydınlık geleceğe yelkenlerini açmış, emin adımlarla yürüyen bir şehir olduğunu vurgulayan Yıldırım, kentin farklı sektörlerdeki üretimiyle Türkiyeye yettiği gibi dünyanın ihtiyaçlarına da cevap verdiğini, bugün NASAda kullanılan bakır tellerin Denizliden gittiğini belirtti.
     Yıldırım, Türkiyenin ihracatının 152 milyar dolara yükseldiğini ancak bu noktada ithalat rakamlarına da dikkati etmek gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
     Hep ihracatı söylüyoruz ama ithalatı ara sıra söylüyoruz. Çünkü pek iç açıcı değil. Toplamda hala ithalatımız ihracatımızdan fazla. Yani sattığımız aldığımızdan daha az. Bu, bizim arzu ettiğimiz bir şey değil. Fakat Denizli, bu ezberi bozan bir şehrimiz. Sattığı, aldığından daha fazla. Artı değer sağlıyor, katma değer sağlıyor ve fark yaratıyor. İnşallah bütün şehirlerimiz bunu yapar.
     Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, konuşmasının ardından açılışını yaptığı mağazayı gezdi ve alışveriş yapan vatandaşlarla bir süre sohbet etti.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER