Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: -Bugün Hakkaride, Vanda, İstanbulda, Antalyada, tüm okullarımızda geniş bant internet erişimi var. Öğrencilerin bundan ücretsiz yararlanabilmeleri için her yıl Milli Eğitim B


AMASYA (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bugün Hakkaride, Vanda, İstanbulda, Antalyada, tüm okullarımızda geniş bant internet erişimi var. Öğrencilerin bundan ücretsiz yararlanabilmeleri için her yıl Milli Eğitim Bakanlığına 40 milyon liranın üzerinde ödeme yapıyoruz, helal olsun dedi.
     Yıldırım, çeşitli programlara katılmak için geldiği Amasyada ,Türk Telekom Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin İletişim ve Hayat konulu sergisinin açılışına katıldı.
     Burada konuşan Yıldırım, Türk Telekomun Türkiyenin iletişimini gerçekleştiren önemli bir kuruluş olduğunu söyledi. Kurumun yıllardır Türkiyeye hizmet ettiğini belirten Yıldırım, Türk Telekomun iletişim hizmetlerinin yanı sıra eğitim yatırımlarında da bulunduğunu ifade etti.
     Özelleştirmenin ardından da kurumun eğitim alanındaki çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Yıldırım, 50 okul ve 30 binin üzerinde öğrenciye eğitim veren kurumun eğitim yatırımlarına tüm hızıyla devam ettiğini, ayrıca okullar arasındaki bağın devam etmesi için de çeşitli etkinlikler düzenlendiğini dile getirdi.
     Çağın, bilişim çağı olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:
     Gelecek, bilişimle gelecek. Sizlere, Atatürkün bize hedef gösterdiği muasır medeniyetlere ulaşma projesini hazırlayabilmek için 9 yıldır çalışıyoruz, gayret gösteriyoruz. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan okul ve derslik sayısının yüzde 40ı kadar toplam 360 bin dersliği yapıp, eğitimin hizmetine verdik. Bugün Hakkaride, Vanda, İstanbulda, Antalyada, tüm okullarımızda geniş bant internet erişimi var. Öğrencilerin bundan ücretsiz yararlanabilmeleri için her yıl Milli Eğitim Bakanlığına 40 milyon liranın üzerinde ödeme yapıyoruz, helal olsun. Buradan yetişecek olan sizler de Türkiyenin büyümesi ve kalkınması, 2023 hedeflerimiz için çalışacaksınız.
    
     -Fatih Projesi, eğitimde çağ açacak bir projedir-
    
     Amasyanın Fatih Sultan Mehmetin de yetiştiği kent olduğunu hatırlatan Bakan Yıldırım, Fatih Projesini devreye sokuyoruz. Bu proje eğitimde dönüşümü sağlayacak, eğitimde çağ açacak bir projedir. Proje, büyüklüğü itibariyle dünyada önde gelen projelerdendir. Bütün sınıflara etkileşimli akıllı tahta, öğrencilere de aşamalı olarak tablet bilgisayarlar verilecek. Etkileşimli, bilişim destekli bir eğitim sistemi yaygınlaştırılacak dedi.
     Alfabe okur yazarlığı için Türkiyenin Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren çok uğraştığına dikkati çeken Yıldırım, artık bilgisayar okur yazarlığını artırmaya çalıştıklarını belirtti.
     Öğrencilere, ailelerine bilgisayar okur yazarlılığını öğretmeleri tavsiyesinde bulunan Yıldırım, şöyle devam etti:
     Bilgisayar okur yazarlığı için siz öğretmensiniz, biz öğrenciyiz. Ailelerinize bilgisayar öğretme zamanıdır. Nasıl internete giriliyor, bilet alınıyor, mesaj yazılıyor, bunları büyükler sizden öğrenecek. Böyle bir borcuz var. 7den 70e herkese bunu öğreteceğiz. Avrupada internet kullanımında ilk 10dayız. Sosyal paylaşım sitelerinde dünyada ikinciyiz. Ancak daha yapılacak çok iş var.
     Serginin açılışını gerçekleştiren Yıldırım, Türk Telekoma ait okullarda eğitim gören öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen iletişim ve bilişim konularındaki resim ve kompozisyon yarışmalarında birinci seçilen çalışmaların yer aldığı sergiyi gezdi.
     Bakan Yıldırım, buradaki programın ardından kentin tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.
     Bakan Yıldırıma programlarında Vali Abdil Celil Öz, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Süleyman Karaman, Türk Telekom Genel Müdürü Gökhan Bozkurt ve diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri eşlik etti.
    
     Muhabir: Esma Aygün / İsmail Çimen
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER