Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: - İzmire 35 projeyi 2023 yılına kadar gerçekleştireceğiz demiştik, ama şu andaki program 2023ün de önünde gidiyor -Yerel yönetimler sorun üretse de önümüze yokuş çıkarsa da tek


İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir için 2023 yılına kadar tamamlamayı taahhüt ettikleri 35 projenin beklenenden hızlı ilerlediğini belirtti.
     Yıldırım, AK Parti İzmir İl Kadın Kollarının 3. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiyede son 9 yılda bir mucizenin gerçekleştiğini, tüm dünyanın bu başarı hikayesini konuştuğunu belirterek, bu başarıda en büyük payın kadınlara ait olduğunu ifade etti.
     İzmirin iş yerine laf üretenlere, boşa zaman geçirenlere, yeter artık dediğini dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:
     Sizin İzmire verebileceğiniz bir şey yok. İzmirin zamanını daha fazla almayın, düşün İzmirin yakasından dedik. 35 projeyi AK Parti iktidarının bir taahhüdü olarak İzmirlinin önüne koyduk. Bakan coştu dediler, vaatlerimizi hafife aldılar. İzmirin kalesiyiz dediler, biz de kale tanımayız İzmirin tek kalesi var o da Kadifekaledir dedik. Şimdi artık İzmirin kalesi, İzmire hizmet edenleridir. İzmirin kalesi İzmirin kadınlarıdır, İzmirin AK Parti teşkilatlarıdır.
     Bakan Yıldırım, İzmirlilerin son 15 yılda kaybolan yıllarının hesabını sormak istediğini ifade ederek, şöyle devam etti:
     İzmire son 10 yılda sağlıkta, ulaşımda, toplu konutta, her alanda toplam 20 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. Belediyelerin, yaptığımız kanun değişikliğiyle yetki sınırlarını artırdık, gelirlerini artırdık, ama gelin bakın belediyelere ayrılan payların yatırım bütçesinin yüzde 40ını bile gerçekleştiremediler. İş yapmak, herkesin harcı değildir, er kişinin işidir. Laf yapmayı herkes bilir, ama iş yapmak er kişinin işi, AK Partinin işidir.
    
     -35 İzmire 35 Proje-
    
     Geçen yıl yapılan milletvekilliği genel seçimleri öncesinde 35 İzmire 35 Proje sloganıyla söz verdikleri yatırımlara da değinen Yıldırım, İstanbul-İzmir otoyoluyla 3 yıl sonra bu iki kentin birbirine komşu kapısı olacağını, Türkiyenin en büyük limanı olan Çandarlı Limanının birinci bölümünün 2013ün Haziran ayında bitmiş olacağını kaydetti.
     Yıldırım, taahhüt ettikleri 35 projenin 11 tanesine başladıklarını, 9unun da hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, 35 projeyi 2023 yılına kadar gerçekleştireceğiz demiştik ama şu andaki program 2023ün de önünde gidiyor. Çünkü İzmirin kaybedecek zamana tahammülü yoktur. Hizmetlerle koşar adımla yürüyeceğiz. Aksi halde geçmişin ihmallerini, kayıplarını ortadan kaldıramayız diye konuştu.
    
     -İzmirin EXPO 2020 adaylığı-
    
     EXPO 2020 organizasyonunu İzmire kazandırmak için var güçle çalıştıklarını, İzmirin bu konuda tek yürek, tek vücut olduğunu dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:
     Bunu başaracağımıza inanıyorum. İzmir EXPOyu alsa da almasa da bizim İzmir projelerimizde en ufak bir değişiklik yok. İzmiri Türkiyenin ikinci büyük kenti yapmaya, en büyük turizm, ticaret, sanayi şehri yapmaya, kısacası İzmiri marka şehir yapmaya and içtik. Yerel yönetimler sorun üretse de önümüze yokuş çıkarsa da teker teker hepsini aşarak İzmire hizmet için ne lazımsa onu yapacağız. 60 yaş kartında mızıkçılık yaptılar, peşlerini bırakmadık, şimdi tekrar 60 yaş kartını devreye soktuk.
     Körfeze gemi alınacak dediler. Dedik ki, yanlış iş yapmayın, Bağdattan döner. İptal ettiler, ikinci sefer ihale oldu, hem yüzde 30 ucuzuna geldi hem de yerli firma aldı. Bizim istediğimiz de buydu. İzmir için doğru bildiğiniz her projenin arkasında olacağız. Bu beledilenin işi, bu hükümetin işi demeyeceğiz, iş İzmirin işiyse biz o işin tam göbeğinde olacağız.
     Bir ay önce itfaiye erleri sınavı kazandınız diye tebligat göndermişler sonra kusura bakmayın biz sizi almıyoruz. Böyle ciddiyetsizlik olmaz, bu İzmire yakışmaz, İzmirin belediyesine hiç yakışmaz. O işe de el attık. Şimdi onların sorununu da çözüyoruz. Bahane üreten değil, iş üreten ekiplere, icraat ortaya koyan insanlara İzmirin ihtiyacı var.
     Genel kurula katılan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit ise parti olarak siyasete getirdikleri çizgiyle kadına yer açtıklarını belirterek, 9 yıl önce mecliste yüzde 4,1 olan kadın milletvekili oranının, bugün yüzde 14,1e ulaştığını kaydetti.
     (TLA-UFK-YIL-SBR)
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER