Ulaşta seracılık geçim kaynağı oldu

Ulaşta seracılık geçim kaynağı oldu -Seralarda yetiştirilen organik sebze ve meyveler, Sivasta semt pazarında satılacak


SİVAS (A.A) - Ulaş ilçesine bağlı bazı köylerdeki seralarda yetiştirilen sebze ve meyveler, Sivasta semt pazarında satılacak.
     Karaşar köyü muhtarı Hasan Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yöre halkını seracılığa alıştırmak için köye ilk serayı kurduğunu belirterek, serada organik sebze ve meyve yetiştirdiğini söyledi.
     Bu girişiminin köylülere örnek olduğunu anlatan Kalkan, daha sonra Karaşar, Hacımirza ve Tutmaç köylerinde vatandaşların imece usulü seracılığa başladığını belirtti.
     Kalkan, seracılık konusunda Vali Ali Kolattan çok destek gördüklerini ifade ederek, Valimiz köye gelerek onlarca sera dağıttı. Şu an köyümüzde 30 adet sera bulunuyor. Köy halkımız, tarla ziraatını azaltarak seracılığa başladı, seralarda organik çilek, domates, salatalık, biber, patlıcan gibi ürünler yetiştirip Sivas ve Ulaşta satıyor diye konuştu.
     Sivas Valiliğinin ve Belediye Başkanlığının ortaklaşa aldığı karar neticesinde yakın zamanda, Yenişehir Mahallesinde semt pazarı kurulacağını belirten Kalkan, pazarda haftada 2 gün organik ürünlerin satışının yapılacağını söyledi.
     Kalkan, Seracılık konusunda her türlü desteği veren, köylüleri organik sebze yetiştiriciliğine yönlendiren sayın Valim Ali Kolata şahsım ve köylüler adına teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Çetin Karaçoban
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Ulaşta seracılık geçim kaynağı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER