Ulaşta kursiyerlerin ürettiği peynirler tanıtıldı

Ulaşta kursiyerlerin ürettiği peynirler tanıtıldı


SİVAS (A.A) - Ulaşa bağlı Yenikarahisar beldesinde Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğiyle açılan peynir kursuna katılan kursiyerler, ürettikleri 10 çeşit peyniri kahvaltıda tanıttı.
     Kahvaltıya, Kaymakam Mehmet Şerif Olçaş, Belediye Başkanı İsmail Koçak, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İŞKUR İl Müdürü Nabi Soysal, daire amirleri, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Kanca, 9 Nisanda başlayan ve yarın sona erecek kursa 18 kursiyerin katıldığını söyledi. Kursiyerlere günlük 20 lira ücret ödendiğini, kaza ve hastalık sigortası yapıldığını ifade eden Kanca, kursiyerlerin kursta 10 çeşit peyniri yapmayı öğrendiklerini bildirdi.
     Soysal da ülkedeki işsizliğin en büyük sebebinin mesleksizlik olduğunu belirtti. Soysal, işsizler için Sivasın tüm ilçe ve beldelerinde peynircilik kursuna benzer kursların açıldığını ve açılan kurslardan olumlu sonuçlar aldıklarını belirterek, İnşallah peynircilik kursundan da olumlu sonuçlar alırız dedi.
     Konuşmaların ardından protokol üyeleri kursiyerlerin ürettikleri peynirlerden tattı.
    
     Muhabir: Çetin Karaçoban
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Ulaşta kursiyerlerin ürettiği peynirler tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER