UDSEP Bilgilendirme Toplantısı

UDSEP Bilgilendirme Toplantısı -AFAD Deprem Dairesi Başkanı Nurlu: -Ağırlıklı deprem olmak üzere ülkemizde her türlü afet var. Deprem, yarattığı hasar ve can kayıplarıyla ilk sırayı alıyor


ELAZIĞ (A.A) - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, Ağırlıklı deprem olmak üzere ülkemizde her türlü afet var. Deprem, yarattığı hasar ve can kayıplarıyla ilk sırayı alıyor dedi.
     Nurlu, Elazığ İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı (UDSEP) bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, son 12 yılda dünya genelinde meydana gelen afetlerin, ekonomiye 1,3 trilyon liralık hasar verdiğini söyledi.
     Yaşanan felaketlerden 2,7 milyar insanın etkilendiğini, 1 milyon 100 bin insanın hayatını kaybettiğini aktaran Nurlu, doğal afetlerin ülkelerde sürdürülebilir kalkınmayı da olumsuz etkileyen en büyük faktörlerden birisi olduğunu belirtti.
     Türkiyedeki afet çeşitleri hakkında bilgiler veren Nurlu, şöyle konuştu:
     Ağırlıklı deprem olmak üzere ülkemizde her türlü afet var. Deprem, yarattığı hasar ve can kayıplarıyla ilk sırayı alıyor. Ancak diğer afetler de var. Neredeyse ülkemizin her bir tarafı afet olayına maruz kalmış durumda. Çalışmalar yürütülürken her şey merkezden olacak değil. Yerelden, bu strateji ve eylem planına destek çıkılması gerekiyor. Bununla ilgili bazı eylemlerin gerçekleştirilmesi için ulusal deprem araştırma programı ortaya koyuldu.
     Program kapsamında özellikle üniversite ve kamu kurumlarına destek sağlandığını bildiren Nurlu, kentlerin en kötü senaryoya hazır olması gerektiğini, Elazığın da en kötü ihtimalle kentte bugüne kadar meydana gelen en yüksek deprem olan 6.5 büyüklüğündeki bir depreme hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.
     Konuşmanın ardından jeoloji ve jeofizik mühendisleri deprem ve yaşanacak etkileri hakkında slaytlar eşliğinde bilgiler verdi.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen / Ömer Fansa / Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber UDSEP Bilgilendirme Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER