Tutuklu ve hükümlüler sergi açtı

Tutuklu ve hükümlüler sergi açtı -Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin gerçekleştirdikleri ürünlerin yer aldığı sergi açıldı


BİLECİK (A.A) - Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin gerçekleştirdikleri ürünler açılan sergide izlenime sunuldu.
     Güzel Sanatlar Galerisinde açılan sergiye, Vali Halil İbrahim Akpınar, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İbrahim Kolcu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ertan Yıldız, İl Emniyet Müdürü Emir Gökpınar, Baro Başkanı Halime Aynur, savcılar, hakimler, avukatlar ve vatandaşlar katıldı.
     Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar, yaptığı konuşmada, cezaevlerinin amacına uygun hükümlüleri ıslah edici çalışmalar yaparak istediklerini ve topluma geri dönmelerini istediklerini belirterek, Bilecik M Tipi Kapalı cezaevinde 385, Bayırköy Açık cezaevinde 250 hükümlü ve tutuklu ile yabancı hükümlünün bulunduğunu söyledi.
     Perakende ve küçük cezaevleri yerine kampus şeklinde bir cezaevi projelerinin bulunduğunu ifade eden Yaşar, şöyle konuştu:
     Gölpazarı ilçesinde bulunan 5. Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı kapatılması halinde projeyi burada uygulamak istiyoruz. Bakanlıklar arasında yazışmalar yapılıyor. Burası kabul edilirse cezaevlerini kapatarak güzel bir tesis yapmayı düşünüyoruz. Gönlümüz istiyor ki, hiç hükümlüsü olmayan bir memleket olalım ama bu da hayatın bir gerçeği. Varsa hükümlümüzü ıslah edelim. Buradan çıktığında yeni bir suç makinesi olarak topluma geri dönüşü olmasın istiyoruz.
     Konuşmanın ardından Vali Akpınar ve beraberindekiler serginin açılışını yaparak, Bilecik M Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu Müdür Vekili Şuayip Baytemir ve kurum öğretmeni Ramazan Tomatırdan sergi hakkında bilgi aldı.
     Toplam 1075 eserin yer aldığı sergi, 19 Ekime kadar açık kalacak. Sergiden elde edilecek gelirin tutuklu ve hükümlüler yararına kullanılacağı öğrenildi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tutuklu ve hükümlüler sergi açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER