Tutuklu ve hükümlüler rehabilite edilecek

Tutuklu ve hükümlüler rehabilite edilecek -İzmir Kadın, Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Ege Üniversitesi arasında eğitim ve işbirliği protokolü imzalandı


İZMİR (A.A) - Tutuklu ve hükümlülerin rehabilitasyonu kapsamında, İzmir Kadın, Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Ege Üniversitesi (EÜ) arasında eğitim ve işbirliği protokolü imzalandı
     İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Kaya Prestige Termal Otelde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılmasının zorluğuna dikkati çekti.
     Hükümlü ve tutukluların bakım ve eğitiminin, topluma kazandırma çalışmalarında önemli rolü olduğunu ifade eden Kavak, akademik desteğin bu amacın hayata geçirilmesine katkı sağlayacağını kaydetti.
     EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ise, projeyle, akademik birikimin toplum için kullanılacağını belirtti.
     Candeğer Yılmaz şöyle konuştu:
     Cezaevinde yaptığımız anket çalışması, tutuklu ve hükümlü kadın ve çocukların, potansiyel ve becerilerini artırmayı istediklerini ortaya çıkardı. Onların bu konuda istekli olmaları, işimizi kolaylaştıracak. Ayrıca protokol kapsamında yapacağımız çalışmalarla, hem suçun oluşma nedenlerini araştırmayı hem de suç tekrarının azaltılmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.
     Protokolle, hükümlü ve tutukluların çağdaş infaz normlarına göre rehabilite edilmeleri, eğitim ve ıslah çalışmalarında daha verimli sonuçlar elde edilmesi planlanıyor.
     Protokol kapsamında, genel sağlık, ağız ve diş sağlığı, madde bağımlılığı, psikiyatri, kadın sağlığı ve üreme, personel ile hükümlü ve tutuklulara yönelik eğitim faaliyetleri, sosyal kültürel faaliyetler ve proje desteği gibi konularda, iş birliği desteğinin sağlanması amaçlanıyor.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Tutuklu ve hükümlüler rehabilite edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER