Türkiye Kupası 1. Tur müsabakaları

Türkiye Kupası 1. Tur müsabakaları -Kadirlispor: 6 - Kilis Belediyespor: 1


OSMANİYE (A.A) - 2012-13 Sezonu Türkiye Kupası 1. Tur müsabakalarında Kadirlispor, kendi sahasında Kilis Belediyesporu 6-1 yendi.
     Bu sezon Türkiye Kupası Türkiyeyi Kucaklıyor sloganıyla 81 ili temsilen toplam 156 takımın mücadele ettiği Türkiye Kupasına 13. Gruptan katılan Kadirlispor, rakibi Kilis Belediyesporu 6-1 yenerek 2. tura çıktı.
     Osmaniyeyi Bölgesel Amatör Ligde (BAL) temsil eden Kadirlispor, yeni kendisi gibi BAL liginde mücadele eden Kilis Belediyespor karşısında, her iki yarısını üstün oynadığı maç sonunda gülen taraf oldu.
     Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, müsabaka sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Osmaniyeyi BAL liginde temsil eden Kadirlisporu ve centilmence mücadele verdiğini ifade ederek, Kilis Belediyesporu kutladı.
     Cerrah, Türkiye Kupası 1. Tur müsabakasında oynadığı başarılı futbol ile ikinci tura çıkan Kadirlisporun her zaman yanında olduklarını ve gerekli desteği vereceklerini kaydetti.
     Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak, Belediye Başkanı Ömer Tarhan ile Kadirlispor Kulübü Başkanı Özkan Esgicioğlu, maç sonunda soyunma odasına giderek, futbolcuları kutladı.
     Bu sonuçla, 1. Turdan gelecek 43 takımın yanı sıra Spor Toto 2. Ligden 34, PTT 1. Ligden 18 ve Spor Toto Süper Ligden Avrupaya giden takımların dışındaki 13 takımla birlikte toplam 108 takım 3. Tura çıkabilme mücadelesi verecek. 2. Turda, yine tek maç eleme usulüne göre oynanacak.
     Müsabakayı, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ökkeş Demir, siyasi parti temsilcileri, bazı daire amirleri, İl Genel Meclis üyeleri ile birlikte kalabalık bir taraftar topluluğu izledi.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Türkiye Kupası 1. Tur müsabakaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER