Türkiye Kasaplar Federasyonu, istişare toplantısı düzenledi

Türkiye Kasaplar Federasyonu, istişare toplantısı düzenledi


ANTALYA (A.A) - Türkiye Kasaplar Federasyonu tarafından, et ve et üretim koşulları hakkında istişare toplantısı düzenlendi.
     Ramada Otelde düzenlenen toplantıda konuşan, Türkiye Kasaplar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Yalçındağ, ölçülemeyen ve tartılamayan ürünlerin üretiminin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yasaklanmasının doğru bir karar olduğunu söyledi.
     Bu uygulama ile sağlıksız ürünlerin satılmasının engellendiğini kaydeden Yalçındağ, Bundan böyle 3-5 liraya sağlıksız ürünlerin satılmasının önüne geçilmiştir. Bu, tüketici lehine bir davranıştır. Bir ürün yüzde değerler verilerek market raflarında yer alıyordu. Fakat yüzde sayısını net olarak ortaya koyacak bir sistem, ne ülkemizde ne de dünyada var. Bu yüzden ölçülemeyen ve tartılamayan ürünlerin üretimini bakanlığın yasaklaması en doğru iştir dedi
     Et ve Balık Kurumunun (EBK) daha önce ithal ettiği etlerle deposunu doldurduğunu dile getiren Yalçındağ, Ama bu depolardaki ürünler satılamayınca bir panik oluştu. Bu nedenle bayilik sistemini kurdular. Zannettiler ki biz böylece insanları kuyruğa sokarız. Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı. EBKdan bayilik almak için çaba harcayanlar istediğini bulamadı. Devredenler bile oldu. Bu çok önemli bir husustur. EBKnın yapacağı tek hizmet, denge unsuru olmak ve mezbaha hizmeti vermek olmalıdır diye konuştu.
     Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok ise Türkiyede tarım ve hayvancılık çok geriye gittiğini savunarak, Sizler burada bunun ciddi anlamda mücadelesini veriyorsunuz. Kasaplar Federasyonunun yaptığı işler çok mühim işler. Bu birlik devam ettiği sürece de neticede mutlaka insanlar kazanacaktır dedi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Türkiye Kasaplar Federasyonu, istişare toplantısı düzenledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER