Türkiye Kamu

Türkiye Kamu-sen Erzurum İl Temsilcisi Bayraktar: 4+4+4 eğitim modelinin, yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz


ERZURUM (A.A) - Türkiye Kamu-sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, 4+4+4 eğitim modelinin, yeniden gözden geçirilmesini istedi.
     Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sistemde eğitim yaşının 6ya çekildiğini belirterek, ana sınıfının ise 5 yaş kabul edildiğini söyledi.
     Özellikle 6 yaş çocuklarının tüm alanlardaki gelişimini oldukça olumsuz etkileyeceğini ifade eden Bayraktar, şunları söyledi:
     Çocuklarımız 6 yaşında ilköğretim 1. sınıfa başladıklarında henüz öz bakım gelişimi, psiko motor alan, sosyal-duygusal alan, bilişsel alanlardaki gelişimleri tam olarak olgunluğa ulaşmadığından bir çok sorun ve zorlukla karşılaşacak, bundan hem duygusal anlamda etkilenecek, başarma duygusu ve kendine güven anlamında zarar görecek, kendini kaza ve tehlikelere karşı yeter durumda sakınabilecek olgunluğa sahip olmadığından türlü tehlikelere maruz kalabilecektir. 4+4+4 eğitim modelinin, yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz. Bu konuya ilişkin bir çok sivil toplum kuruluşu, dernekler ve bir çok üniversiteden okul öncesi eğitime yön ve gönül vermiş akademisyenlerimiz tepkilerini ve gerekçelerini bildirmişlerdir
     Bayraktar, Bosna Hersek, Macaristan gibi ülkelerde 4+4+4 eğitim sisteminin uygulandığını, Almanyada ise bu sistemin mülteci çocuklarına uygulandığını sistemin yeniliğe açık olmadığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Gamze İspirli
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER