Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi -Homend Antakya Belediyesinin iki yeni transferinden Başkan Savaşa ziyaret


HATAY (A.A) - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Homend Antakya Belediyesinin daha önce renklerine bağladığı yeni transferlerinden Jana Vesela ve Jeleno Nancy Anderson Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaşı makamında ziyaret etti.
     Başkan Savaş, ziyarette yaptığı konuşmada, deneyimli ve tecrübeli oyuncular transfer ettiklerini, Homend Antakya Belediyesporun ligde başarılı olmaya ve ligin sempatik takımlarından biri olmayı sürdüreceğini ifade etti.
     Kent tarihinde ilk defa bir takımın ligin yanı sıra Avrupa kupalarında da mücadele edeceğini belirten Savaş, takımın geçen sezon çok önemli bir performans yakaladığını, bıraktığı yerden, bu performansını daha da üst seviyeye çıkaracağına olan güveninin tam olduğunu söyledi.
     Savaş, sezonda takıma ve yeni oyunculara başarılar dileyerek şunları kaydetti:
     Bizim buradaki ana gayemiz gençlere özellikle sporu sevdirmek bu arada da, bu kentte yaşayan insanları bir ve bütün hale getirmek, kaynaştırmak. Taraftarımıza yine bu yıl çok büyük görev düşüyor. Hep birlikte gayret edip başarılı oldukça, salon her geçen gün daha fazla ilgi görüyor, doluyor. Bu da Antakyadaki birliğe, dirliğe, bütünlüğe vesile oluyor, katkı sağlıyor. Yeni transferimize sezonda başarılar diliyorum, hayırlı uğurlu olsun diyorum.
     Takıma yeni katılan Çek oyuncu Jana Vesela 1983 doğumlu, 1 metre 92 boyunda ve son 2 yılı İspanyada son Euroleague şampiyonluğunda Ros Casares takımına katkı veren isimlerden biri olduğu belirtildi.
     Diğer transfer Amerikalı oyuncu Jelone Nancy Anderson ise 2010-2011 sezonunda Botaşsporda oynadı. Bu takımla 27 maça çıkan oyuncunun 20,3 sayı ortalamasıyla oynadı ve 2011 yılında sayı kraliçesi oldu. 2011-2012 sezonunda Polonyada oynayan Anderson, Euroleaguede 12 maça çıktı ve 15,8 sayı ortalamasıyla oynadı. Skorer guard mevkisinde oynayan ABDli oyuncu 2011 yılının en iyi guard oyuncusu seçildiği bildirildi.
     Ziyarette Homend Antakya Belediyespor idari menajeri Mesut Yılmaz ve takımın tercümanı da hazır bulundu.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç/Salim Taş
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER