Türkiye Haber

Türkiye Haber-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Özdemir: -Erzurumda bulunan çağrı merkezi çalışanlarının sendikalaşması için çalışma başlattık


ERZURUM (A.A) - Türkiye Haber-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Mücahit Özdemir, Erzurumda bulunan çağrı merkezi çalışanlarının sendikalaşması için çalışma başlattıklarını bildirdi.
     Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurumda bulunan çeşitli çağrı merkezlerinde 3 bin 500 çalışan bulunduğunu anımsattı. Çağrı merkezi çalışanlarının çağrı merkezlerine önemli katkılar sağladığını belirten Özdemir, şunları kaydetti:
     Erzurumda bulunan çağrı merkezi çalışanlarının sendikalaşması için çalışma başlattık. Çağrı merkezlerinde çalışan personel bir ay içerisinde çağrı merkezine 15 bin lira katkı sağlıyor. Aldıkları maaş asgari ücret düzeyinde, yoksulluk sınırı 2 bin lirayken, asgari ücrette zor şartlar altında çalışmak, çalışma barışını olumsuz etkiliyor. Bu yönde açtığımız davalar çalışanlar lehine sonuçlandı ve bu konudaki son süreç yargıtaya taşındı. En son karar Yargıtay tarafından verilecek.
     Özdemir, Avrupa Birliğine giriş sürecinde taşeronlaşmanında doğru bir yaklaşım olmadığını belirterek, çalışma yaşamı konusunda köklü düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Gamze İspirli
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER