Türkiye Onbir Ayın Sultanına hazır

Türkiye Onbir Ayın Sultanına hazır -Yarın başlayacak olan onbir ayın sultanı ramazanda, bir çok ilde iftar çadırları kurulacak, iftarın ardından hoşça vakit geçirilmesi amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek -Amasya, Çorum,


AMASYA (A.A) - Yarın başlayacak olan onbir ayın sultanı ramazanda, bir çok ilde iftar çadırlarının kurulmasının yanı sıra iftardan sonra hoşça vakit geçirilmesi amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
     Günlük hayatın karmaşasını biraz olsun sadeleştiren, insanların daha hoşgörülü daha yardımsever olmalarını sağlayan ramazan ayında, eski geleneklerin sürdürülmesi ve yeni nesillere de aktarılması amacıyla düzenlenecek etkinlikler, ayın daha eğlenceli geçmesini sağlayacak.
     Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nerede o eski ramazanlar söylemini ortadan kaldıracak nostaljik bir program hazırladıklarını belirtti.
     19 Temmuzda teravih namazının ardından düzenlenecek fener alayı, kaleden top atışı ve havai fişek gösterileri ile başlayacak etkinliklerin Ramazan ayı boyunca devam edeceğini aktaran Akbaş, Etkinlikler için hazırlıklarımız sürüyor dedi.
     Ramazan etkinliklerinin Şehzadeler Gezi Yolunda gerçekleşeceğini anımsatan Akbaş, şunları kaydetti:
     Ramazan etkinlikleri ile amacımız kültürümüzü kendi örf ve adetlerimizi yaşatarak gelecek kuşaklara bu gelenekleri aktarmak. Vatandaşlarımızın bu yıl da güzel bir ramazan geçirmesi için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Orta oyunları, Karagöz ve Hacivat, tasavvuf musikisi, Türk Halk Müziği konserleri, Kuran-ı Kerim tilavetleri, sıra geceleri, sema ve semah, mehteran ve bando gösterilerinin de aralarında bulunduğu bir çok etkinliği ramazan boyunca sunacağız.
     Ramazan süresince Memi Dede ve Tekir Dede mezarlıklarında kesintisiz mukabeleler okutulmaya devam edileceğini de hatırlatan Akbaş, ramazan çadırının bu yıl da kurulmayacağını anımsatarak diğer taraftan Hayatcan Derneği aracılığıyla yoksullara bin adet ramazan paketi verilmesinin hedeflendiğini belirtti.
     Akbaş, ramazan etkinlikleri sırasında vatandaşlara ücretsiz, kandil simidi, dev semaverlerde pişirilen çay ile bakır güğümlerde şerbet ikram edileceğini de sözlerine ekledi.
    
     -Çorumlular Ramazan Sokağında buluşacak-
    
     Çorumda 3 yıldır geleneksel hale getirilen Ramazan Sokağında bu yıl da 30 gün boyunca 7den 70e tüm vatandaşlar için çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.
     Tamamlandığında kentin en büyük camisi olacak Meydan Caminin yanına kurulacak Ramazan Sokağına tarihi Çorum evlerinin maketleri yerleştirilecek.
     Maket evlerde hediyelik eşya, gıda, giyim gibi pek çok stant yer alacak. Ünlü sanatçıların da konuk olacağı Ramazan Sokağı etkinliklerinde, Kuran-ı Kerim tilaveti ve konserlerin yanı sıra çocuklar için Hacivat-Karagöz, kukla gösterileri, çocuk tiyatrosu gibi pek çok renkli gösteri sunulacak.
     Belediye ayrıca Ramazan ayında ihtiyaç sahibi aileler için gıda paketleri dağıtacak.
     Öte yandan her yıl olduğu gibi bu ramazan ayında da Kültür Sitesi Otoparkının yanına yaklaşık bin kişilik iftar çadırı kurulacak.
    
     -Giresunda, iftarın ardından fasıl programı-
    
     Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çoğu yerde gelenek haline gelen iftar çadırı uygulaması yerine, ramazan boyunca vatandaşlara modern bir ortam olan sosyal tesislerde iftar sunacaklarını belirtti.
     Kurt, sosyal tesiste bin kişiye iftar yemeği verileceğini ifade ederek, Taşbaşı Sosyal Tesislerinde iftar yemeğimizin ardından Taşbaşı Parkında fasıl programı sunacağız. Bunun yanı sıra mahalle muhtarlarımızın tespit ettiği yardıma muhtaç ailelerimize 4 bin adet yardım paketi dağıtacağız. Şehit aileleri, gaziler, engelliler ve belediye personelimize de ayrıca iftar davetlerinde bulunacağız dedi.
    
     -Orduda ramazana, orta oyunları renk katacak-
    
     Ordu Belediyesince geleneksel olarak açılan bin 250 kişi kapasiteli iftar çadırı, bu yıl da Tayfun Gürsoy Parkında vatandaşlara hizmet verecek.
     Ramazan ayı için Ünye Belediyesi tarafından ilçenin sahil yolu mevkisinde de bin 500 kişilik iftar çadırı hazırlanıyor.
     Aynı zamanda Cumhuriyet Meydanında ise Hacivat-Karagöz, orta oyunu ve musiki etkinliklerinin yer alacağı alanlar oluşturuluyor.
     Fatsada belediye tarafından Kültür Merkezinde Ramazan ayı boyunca her akşam bin kişiye iftar yemeği verilecek.
    
     -Sinopta ihtiyaç sahiplerine 380 paket gıda yardımı-
    
     Sinopta ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara 380 paket gıda yardımı dağıtılacak.
     Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, kentte ay boyunca geleneksel ramazan etkinlikleri gerçekleştireceklerini anlattı.
     İskele Meydanındaki şehir parkında ve Sinop Yaşlılar Evinde çeşitli programlar düzenleyeceklerini dile getiren Ergül, bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri Ramazan etkinliklerinde amaçlarının, vatandaşlara eski Ramazan eğlencelerini hatırlatmak ve hoş vakit geçirmelerini sağlamak olduğunu söyledi.
     Ay boyunca birçok sanatçının katılacağı konserler düzenleyeceklerini açıklayan Ergül, değişik paneller düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Türkiye Onbir Ayın Sultanına hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER