Türkiyeyi hüzne boğan facianın acısı dinmedi

Türkiyeyi hüzne boğan facianın acısı dinmedi -Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesi sonucu hayatını kaybeden 15 kişiden 5inin cesedine bir yıldır ulaşılamaması, ailelerin acısını artırıyor -Babası ölen ve yeğeni kay


ZONGULDAK (A.A) - Erdinç Aksoy/Hüseyin Tıraş - Zonguldakın Çaycuma ilçesinde bulunan Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün geçen yıl 6 Nisanda çökmesi sonucu hayatını kaybeden 15 kişiden 5inin cesedine halen ulaşılamaması, ailelerin acısını artırıyor.
     Bilirkişi raporuna göre, yağış nedeniyle ayaklarının oyulması ve kazıkların taşıma gücünü yitirmesi sonucu, tabliye (köprüyü oluşturan bölüm) yüklerini taşıyamamasıyla bir bölümü çöken köprüden minibüsüyle geçen İsmail Örenbaş, aracındaki 9 yolcu ile 5 yayanın yaşamını yitirmesinin hüznü dinmiyor.
     Arama çalışmaları kapsamında 10 cesede ulaşılan olayda, aileler suda kaybolan Tahir Özkara, Aziz ve Sezgin Gülşen, Necati Azaklıoğlu ile Kadın Saraçın da cenazelerinin bulunmasını bekliyor. Yakınlarının ölüm yıl dönümü gelmesine rağmen dua edecek mezarlarının bile olmamasının üzüntüsünü yaşayan aileler, arama çalışmalarının devam etmesini istiyor.
     Suya düşen minibüste hayatını kaybeden babası Kemal Gülşenin (79) cesedine ulaşılmasına karşın, yeğeni Sezgin Gülşen (21) halen kayıp olan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, AA muhabirine, ateşin düştüğü yeri yaktığını, büyük bir acı yaşadıklarını söyledi.
     Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen halen olayın etkisini hissettiklerini ifade eden Gülşen, Kayıp 5 kişiyi arama çalışmaları zaman zaman devam edecek ama bulunmaları çok zor gibi gözüküyor. Tabiat şartları ve ırmak yatağımız çalışmalara el vermiyor. Doğal olarak ailelerin gözü çayda, cenazelerini bekliyorlar diye konuştu.
    
     -Ölenler için anıt yapılacak-
    
     Gülşen, hayatını kaydeden 15 kişi için yarın düzenlenecek anma programında fidan dikileceğini, çaya karanfil bırakılmasının ardından Kuran-ı Kerim okunacağını anlattı.
     Babası ve yeğeni için evde Kuran-ı Kerim okutacağını vurgulayan Gülşen, şunları kaydetti:
     Ölenlere tekrar rahmet diliyorum. Devletimiz olayın ardından 250 kişiye ulaşan arama kurtarma ekibiyle gerekeni yaptı. Çok zor bir süreçti. Vatandaşlarımızın sürekli yanındayız, sorunlarıyla ilgileniyoruz.
     Ölenler anısına çay yatağında Taşkın Koruma Projesi ile kazanılan araziye anıt yapacağız, 15 kişinin adının yazılı olacağı anıtın projesi hazırlanıyor. İnşallah bunu hayata geçireceğiz.
    
     -Eşi bulundu, kayınvalidesi kayıp-
    
     Faciada eşi ölen, kayınvalidesi halen kayıp olan Songül Saraç ise üzüntülerinin hiç dinmediğini, özlem eklendikçe acılarının arttığını söyledi.
     Kentteki bir hastanede 15 gün fizik tedavi gören kayınvalidesinin taburcu edildiği gün köprünün çöktüğünü anlatan Saraç, Alışveriş yaptıktan sonra Çaycumada eşimle buluşarak köye gitmek için minibüse binmiş. Köprüden geçtikleri sırada da çökme meydana gelmiş. Eşimin cesedi bir süre sonra bulunmasına karşın kayınvalidem halen kayıp ifadesini kullandı.
     Eşinin yanına kayınvalidesi için de mezar açtıklarını ancak cesedi bulunmadığı için kapattıklarını dile getiren Saraç, arama çalışmalarının devam etmesini istediklerini bildirdi.
     Eşinin hayatını kaybettiğine inanamadığını, her an gelecekmiş gibi hissettiğini belirten Saraç, şöyle konuştu:
     Faciadan sonraki bir yıl çok zor geçti. İki çocuğum ve benim psikolojim bozuldu. Tek isteğimiz, kayınvalidemin cenazesini de toprağa verebilmek. Filyos Çayının üzerindeki köprüden ne zaman geçsek, cesedi bulunmayan kayınvalidemin acısını yaşıyoruz. Haberlerde son dakika yazısını görünce heyecanlanıyoruz.
     Kayınvalidemin cenazesinin bulunduğu haberini vereceklermiş gibi geliyor.
    
     -Kıyafetleri dolabında duruyor-
    
     Kayıp Aziz Gülşenin (63) eşi, 4 çocuk annesi Resmiye Gülşen (67) de bir hafta olay yerinde eşinin cesedini bulunmasını beklediklerini, umutlarının azalması üzerine eve döndüklerini ifade etti.
     Eşinin mezarı olmaması nedeniyle kıldığı namazların ardından onun için dua ettiğini dile getiren Gülşen, Eşim bulunur umuduyla açtırdığımız mezarını kapattık. Umudumuz kalmadı. Yine de yetkililerden arama çalışmalarını sürdürmesini bekliyoruz. 46 yıldır aynı yastığa baş koyduğum eşimin duvara astığı kol saatine, dolabındaki kıyafetlerine hiç dokunmadık. Onun bıraktığı gibi duruyor şeklinde konuştu.
     Saniye Gülşen ise babası için dua edebilecekleri bir mezar olmasını istediklerini, yaşadıkları acıya rağmen cesedinin bulunmasına sevinecek duruma geldiklerini vurguladı.
    
     -Olay-
    
     Çaycumada, 6 Nisanda Filyos Çayının üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesi sonucu içinde 10 kişi olan minibüs ile 5 yaya suya düşerek, akıntıya kapılmış, suya düşen özel otomobildeki Seyfi Baysal ile Suat Özcan, kendi çabalarıyla kurtulmuştu.
     Minibüsün bulunabilmesi için çöken blokların kaldırılması çalışmaları sürerken ilk olarak 8 Nisanda Meryem Başörenin cesedine ulaşılmış, yolcu minibüsü blokların altından çıkmamış, faciadan 6 gün sonra köprünün yaklaşık 200 metre uzağında araç, 3 yolcunun cesediyle bulunabilmiş, çalışmalarda 10 kişinin cesedine ulaşılabilmişti.
     DSİ 232. Şube Müdürlüğü ve Karayolu 15. Bölge Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra Çaycuma Belediye Başkanı ve Fen İşleri Müdür Vekili hakkında soruşturma izni verilmemişti.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Türkiyeyi hüzne boğan facianın acısı dinmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER