Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiyeye gelen ve geçici olarak İslahiyeye yerleşen Suriyeli 80 aileye kömür yardımı yapıldı


GAZİANTEP (A.A) - Ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiyeye gelen ve geçici olarak İslahiyeye yerleşen Suriyeli 80 aileye kömür yardımı yapıldı.
     İmam Hatip ve İlahiyat Gönüllüleri Derneğince (İlk-Der) tespit edilen aileler için gönüllülerin desteğiyle 21 ton kömür satın alındı. Dernek üyelerince evlerinde ziyaret edilen ailelere kömürleri dağıtıldı.
     Dernek Başkan Yardımcısı Ökkeş Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kömür yardımında bulundukları ailelerin eksiklerini tespit ettiklerini gıda, battaniye ve yatak yardımı yapmayı planladıklarını söyledi.
     Yardım malzemelerini ulaştırdıkları ailelerin içerisinde tedaviye muhtaç kişilerin olduğunu anlatan Yıldız, Hayırseverlerden daha fazla yardım bekliyoruz. Bu insanlar gerçekten birçok konuda yardıma muhtaç. Gıda, giysi, battaniye ve elektrikli ısıtıcıya özellikle ihtiyaç var. Türkiyenin herhangi bir yerinden bize gönderilecek yardımları bu kardeşlerimize ulaştırmak istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER