Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Osmaniye Ülkü Ocakları tarafından Suriyeli sığınmacılara kışlık giysi yardımı yapıldı


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede Ülkü Ocakları tarafından, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Cevdetiye beldesindeki Konaklama Tesisinde kalan Suriyeli sığınmacılara kışlık kıyafet yardımı yapıldı.
     Ülkü Ocakları İl Başkanı Ertuğrul Cevahir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmaniye, Şanlıurfa, Mersin ve Adanada Ülkü Ocakları üyelerince toplanan kışlık kıyafetleri, Suriyeli Türkmenlerin kaldığı kampın yetkililerine teslim ettiklerini söyledi.
     Konaklama Tesisinde kalan sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma yaptıklarını ifade eden Cevahir, şunları kaydetti:
     Osmaniye Ülkü Ocakları olarak kamplardaki Türkmen kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalarımız sürüyor. Daha önce de yardımlarımız oldu. Son olarak da Ülkü Ocakları Türk Dünyası ve Uluslararası İlişkiler Biriminin Suriye Türkmenlerine Kışlık Giysi ve Gıda Kampanyası kapsamında ilimizden giysi yardımları topladık. Bizimle birlikte Şanlıurfa, Mersin ve Adana Ülkü Ocakları da bu kampanyaya destek oldu. Dört ilden elde edilen çok sayıda kışlık kıyafeti konaklama tesisinde yetkililere teslim ettik. Türkmen kardeşlerimizin dertlerini bizim derdimiz, sıkıntılarını bizim sıkıtımız bilerek bundan sonraki süreçte de yanlarında olmaya devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER