Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Osmaniyede Suriyeliler için yapılacak çadırkentte 7 gün 24 saat acil sağlık hizmeti verilecek


OSMANİYE (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Osmaniyedeki öğrenci yurtlarına yerleştirilen Suriyeliler için yapılacak çadırkentte 7 gün 24 saat acil sağlık hizmeti verileceği bildirildi.
     İl Sağlık Müdürü Mehmet Cingöz, İlk Yardım Eğitim Merkezi toplantı salonunda, Cevdetiye beldesinde sığınmacı Suriyeliler için yapılan çadırkentte sunulacak sağlık hizmetleriyle ilgili bilgi verdi.
     Çadırkentte prefabrike bir hastane yapıldığını ve cumartesi gününe kadar hastanenin tamamlanacağını ifade eden Cingöz, şu bilgileri verdi:
     Çadırkentte 7 gün 24 saat acil sağlık hizmeti verecek bir merkez oluşturuluyor. Bu merkezde 24 saat hekim bulunacak. Bulaşıcı hastalıklar, gebe ve bebek izlemleri, aşılama hizmetlerinin verileceği ayrı bir mekan oluşturuluyor. Çocuk, genel cerrahi, kadın doğum ve dahiliye branşlarında poliklinik hizmeti vereceğiz. Kan alma noktaları ve eczane de bu merkezde hizmet verecek. Kamp içindeki sağlık merkezi, ameliyat hariç tüm sağlık hizmetlerinin verileceği bir merkez haline gelecek. Acil sağlık hizmetleri birimi olarak çadırkentte 20 sağlık personeli görevlendireceğiz. Halk sağlığı ve devlet hastanesi ekibi de katılınca çadırkentteki sağlık görevlisi sayımız 30u geçecek.
     Görevlendirdikleri bir ekibin Kilisteki çadırkentte inceleme yaptığını hatırlatan Cingöz, orada yaşanan sıkıntıları yaşamamak için rapor tuttuklarını ve önlemler aldıklarını dile getirdi.
    
     -Öğrenci yurtlarında kalan sığınmacılara sağlık hizmeti-
    
     Kentteki öğrenci yurtlarında kalan Suriyeliler için çeşitli sağlık hizmetleri verildiğine de değinen Cingöz, Yurtkurun girişinde bir sağlık merkezimiz bulunuyor. Orada doktorumuz, yardımsağlık personelimiz ve bir de 112 acil servis ekibimiz var. Sığınmacılar çok panik yapıyorlar. Bu yüzden Devlet Hastanesine taşıdığımız hasta sayısı günlük 18den aşağı düşmüyor. İlaç masraflarını Eczacılar Odası ile protokol imzalayan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı karşılıyor dedi.
     Bu arada valilikten yapılan açıklamada, Osmaniyedeki öğrenci yurtlarında kalan Suriyeli sığınmacı sayısının bin 458 olduğu bildirildi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Tevfik Işık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER