Türkiyeye konuşlandırılacak patriotlar

Türkiyeye konuşlandırılacak patriotlar -İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı, TGB üyesi bir grubun, NATO askeri olduğu belirtilen 2 sivilin başına çuval geçirmeye çalışmasıyla ilgili soruşturma başlattı


HATAY (A.A) - İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grubun, NATO askeri olduğu belirtilen 2 sivilin başına çuval geçirmeye çalışmasıyla ilgili soruşturma başlattı.
     Başsavcılıktan yapılan açıklamada, NATO tarafından Türkiyeye gönderilen hava savunma sistemlerinin gelişini protesto amaçlı bazı sivil toplum örgütlerinin internet ve sosyal medya üzerinde yapılan çağrılar sonrasında, Şehit Pamir Caddesinde sivil giyimli ve yabancı uyruklu askerlere yönelik saldırı girişiminin olduğu hatırlatıldı.
     Açıklamada, olayla ilgili ilk etapta 14 şüphelinin gözaltına alındığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:
     Emniyet görevlilerince yakalama yapıldığı esnada olaya tepki gösteren ve grubun gözaltına alınmasını protesto ederek, gruba yardım etmek isteyen 14 şahıs daha gözaltına alınmıştır. 28 şüpheli hakkında kasten yaralama, bu suça teşebbüs, kolluk güçlerine etkin direniş, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet suçlarından cumhuriyet başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda adli süreç başlatılmıştır.
    
     Muhabir: Ömer Soylu / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Türkiyeye konuşlandırılacak patriotlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER