Türkiyeye konuşlandırılacak patriotlar

Türkiyeye konuşlandırılacak patriotlar -Hollandadan gelen patriot hava savunma sistemlerinin parçaları, İncirlike taşınıyor


ADANA (A.A) - Hollanda hükümeti ve meclisinin daha önce NATOnun talebi doğrultusunda gönderilmesine onay verdiği, Türkiyenin Suriye sınırına konuşlandırılacak patriot hava savunma sistemlerinin parçaları İncirlikteki 10. Tanker Üs Komutanlığına getirilmeye başlandı.
     Louise Russ adlı 18 bin grostonluk 174 metre uzunluğundaki gemiyle İskenderun Körfezine gelen 160 askeri araçla içerisinde silah ve teçhizatların bulunduğu 60 konteyner, sıhhiye yardım ve bakım ekiplerinin bulunduğu gemideki teçhizatların tahliye işlemleri sürüyor.
     Gemiden indirilen 6 konteyner, askeri araçlara yüklenerek karayoluyla 10. Tanker Üs Komutanlığına getirildi. Tırların üsse girişi sırasında Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de bulunduğu çok sayıda polis çevrede güvelik önlemi aldı. Konvoya zırhlı polis araçlarının da eşlik ettiği görüldü.
     İskenderun Limanından yüklenen ve Adanaya getirilmek için yola çıkan malzemelerin gün içerisinde İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığına getirileceği bildirildi.
     Bu arada daha önce üsse gelen Alman askerlerinden bir grubun da güvenlik önlemleri altında iki otobüsle İncirlikten ayrıldığı görüldü.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Türkiyeye konuşlandırılacak patriotlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER