Türkiyeye gelen turist sayısı arttı

Türkiyeye gelen turist sayısı arttı -TÜRSAB Genel Başkanı Ulusoy: Suriye, İranda yaşanan siyasi kriz ve Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik krize rağmen, bu yılın ocak-eylül döneminde Türkiyeye gelen yabancı ziyaretçi sayısı, g


ESKİŞEHİR (A.A) - Fatih Doğan - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Suriye, İranda yaşanan siyasi kriz ve Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik krize rağmen, bu yılın ocak-eylül döneminde Türkiyeye gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0.51oranında artarak 25 milyon 756 bin 984e ulaştı dedi.
     Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütünün 2011 yılı verilerine göre, Türkiyenin, uluslararası turist gelişmeleri itibariyle dünyada 6ıncı, turizm gelirleri itibariyle ise 11inci sırada yer aldığını bildirdi.
     Türkiyenin dünya turizminde ana oyunculardan biri konumunda bulunduğunu ve bu noktaya gelmesinde inanç turizminin de katkısının büyük olduğunu anlatan Ulusoy, şunları kaydetti:
     İnanç turizminde büyük bir potansiyeli olan Türkiyeye, küresel merak ve ilgi gittikçe artıyor. Türkiye, İslam dünyasının yüzlerce yıl yönetildiği, erken Hristiyanlık döneminin pek çok önemli safhalarının yaşandığı, inançlarından dolayı bulundukları coğrafyalardan göçe zorlanan Musevilere sığınak olmuş bir ülke. Aynı zamanda Türkiye, inanç turizminin zirve destinasyonları arasına girebilecek kaynaklara sahip. Bu kaynaklar arasında İslam dünyasının kutsal emanetleri, bugünkü Hristiyanlığın temellerinin atıldığı İznik Aya Sophia Kilisesi, İsanın havarilerinin Hristiyanlığı yayma faaliyetlerinde önemli roller oynayan Tarsusdaki Aziz Paul ve Hataydaki Aziz Pier kiliseleri ve Hz. İsanın Hristiyanlığı yaymasında önemli rol oynayan mesajlarının ulaştığı yedi kilise bulunuyor.
     Ulusoy, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2011 yılı istatistik verilerine göre Türkiyeye dini ve haç amaçlı gelen yabancı ziyaretçi sayısının 102 bin 314 olduğununu belirtti.
     Türkiyeye inanç turizmi kapsamında, en çok Bulgaristan başta olmak üzere Yunanistan, İngiltere, Almanya ve Gürcistandan turist geldiği ifade eden Ulusoy, şöyle devam etti:
     Son 3 yılda gelen yabancı ziyaretçilerin yarısından fazlası haziran-eylül aylarında ülkemize gelmekte olup, inanç turizmin en çok bu aylarda hareketlilik yaşanıyor. Ortadoğu ve Arap ülkelerinden ülkemize gelen ziyaretçilerin büyük bir çoğunluğu dini amaçlı olarak İstanbul başta olmak üzere Konya, Şanlıurfa, Mersin ve Hatay bölgesini ziyaret ediyor. Hristiyanlar ise daha çok inanç turizmi kapsamında Hatay St. Pierre Anıt Müzesi, İçel St. Paul Anıt Müzesi, İzmir, Selçuk Meryem Ana Evi, Antalya, Demre, St. Nicola Kilisesi, Bursa, İznik, Ayasofya Cami, Manisa, Sard, Alaşehir, Akhisar Kiliseleri, Isparta, Yalvaç Pisidia Antik Kenti, Nevşehir, Derinkuyu Ortodoks Kilisesi ve Denizli Laodikya Antik Kenti ziyaret ediliyor.
     Ulusoy, Suriye, İranda yaşanan siyasi kriz ve Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik krize rağmen, Kültür ve Turizm Bakanlığının verilerine göre 2012 yılının ocak ve eylül döneminde Türkiyeye gelen yabancı ziyaretçi sayısının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0.51 oranında artarak 25 milyon 756 bin 984e ulaştığını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Türkiyeye gelen turist sayısı arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER