Türkiyenin NATOdan patriot talebi

Türkiyenin NATOdan patriot talebi -Adana Valisi Coş: -Patriotlar, milli sınırlarımıza yönelebilecek herhangi bir tehdide yönelik olarak önleyici görev yapıyor. Bunun saldırı aracı gibi değerlendirilmesini arkadaşların nası


ADANA (A.A) - Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Patriotlar, milli sınırlarımıza yönelebilecek herhangi bir tehdide yönelik olarak önleyici görev yapıyor. Bunun saldırı aracı gibi değerlendirilmesini arkadaşların nasıl başardıklarını bilemiyorum dedi.
     Vali Coş, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadeleyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, Türkiyenin NATOdan talep ettiği patriot hava savunma sisteminin kurulması konusunda gazetecilerin sorularını da cevapladı.
     Patriotların kente gelmesi durumunda Adananın terör örgütü ve Suriyenin hedefi konumuna geleceği yönündeki bir soru üzerine Vali Coş, şunları söyledi:
     Patriotlar bir saldırı silahı değil. Benim bildiğim kadarıyla savunma silahıdır. Patriotla bir yeri bombalamanız mümkün değil. Patriotlar ülkemize, milli sınırlarımıza yönelebilecek, havadan gelecek herhangi bir tehdide yönelik olarak önleyici görev yapıyor. Bunun saldırı aracı, saldırı silahı gibi değerlendirilmesini arkadaşların nasıl başardıklarını bilemiyorum. Hayret ediyorum. Bunlar, bir başka ülkeye saldırmak, bombalamak için yerleştirilmiyor. Ülkemize gelecek çeşitli hava saldırılarını önlemek için konuşlandırılmış, NATO güvenlik şemsiyesinde oluşturulmuş, kolektif çalışmanın, dayanışmanın, savunmanın gereği olan çalışmalardır. Bunlara herhangi bir şekilde değişik anlamlar yüklemek, meseleyi teknik değil, siyasi olarak yorumlamaktır. Meseleyi siyasi olarak yorumlayanlara herhangi bir cevabımız olamaz.
     Patriotların kente geliş tarihiyle ilgili çalışmaların Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığının ilgili birimlerinin koordinesiyle gerçekleştirildiğini ifade eden Coş, Adanada veya yakın vilayetlerde konuşlandırılacak füzelerin herhangi bir şekilde burada yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini tehlikeye düşürecek bir yönünün olmadığını biliyoruz. Aksine koruyucu nitelikte, şemsiye niteliğinde bir sistem olduğunu biliyoruz. Kimsenin tedirgin olmasına, böyle bir panik ortamı doğmasına izin vermememiz daha doğru olur diye konuştu.
     Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeliler için kentte hazırlanacak çadır kentle ilgili soru üzerine Vali Coş, Buruk Mahallesi civarında hazineye ait verimsiz tarım arazisi bu maksatla kullanılacağını, bu bölgede çadır kent kurulması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
     Burada kurulacak çadır kentin 13 bin kişi kapasiteli olacağını bildiren Coş, Temenni ederiz ki hiç gerek kalmasın. Suriyede durum normale dönsün. Komşularımızın burada barınmasına, geçici iskan şartlarında yaşamasına gerek kalmadan kendi yurtlarında insanca yaşayabilsinler. Orada insani yaşam şartları oluşturuluncaya kadar onları burada misafir etmemiz de dostluk, kardeşlik ve komşuluğumuzun gereğidir dedi.
     Vali Hüseyin Avni Coş, bu konuda Adana halkının da kendilerine büyük destek sağladığını belirterek, teşekkür etti.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar - Volkan Kaşik
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Türkiyenin NATOdan patriot talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER