Türkiyenin ilk kadın ilçe milli eğitim

Türkiyenin ilk kadın ilçe milli eğitim müdürü Carıllı hayatını kaybetti -Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde dün sabah vefat eden Carıllı, memleketi Kadirlide toprağa verildi


OSMANİYE (A.A) - Kalp yetmezliği nedeniyle dün hayatını kaybeden Türkiyenin ilk kadın ilçe milli eğitim müdürü Dane Carıllı, memleketi Osmaniyenin Kadirli ilçesinde toprağa verildi.
     Carıllının Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde dün sabah kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Carıllının cenazesi bugün Kadirliye getirildi.
     Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlunun kayınvalidesi de olan Carıllının cenazesi Merkez Hamidiye Camisinde Kadirli Müftüsü Orhan Öncü tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Asri Mezarlıkta defnedildi.
     Kadirli Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 86 yaşında hayatını kaybeden Carıllının ilkokulu Kadirli, ortaokulu Çorlu ve liseyi ise Adanada okuduğunu belirterek, Carıllının 1965 ile 1985 yılları arasında Türkiyenin ilk kadın ilçe milli eğitim müdürü olarak Kadirlide görev yaptığını ifade etti.
     Canbolat, Carıllının aynı zamanda Türkiyenin ilk kadın ilkokul müdürü de olduğunu belirterek, başarılı çalışmaları ile adından söz ettirdiğini ve eğitim alanında çok büyük hizmetleri olduğunu söyledi.
     Cenaze töreninde Carıllı ailesinin yanı sıra Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak, Andırın Kaymakamı Alper Çiftçi, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Anıl Bağrık / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Türkiyenin ilk kadın ilçe milli eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER