Türkiyedeki Fütürizmin Dünü Bugünü ve Geleceği

Türkiyedeki Fütürizmin Dünü Bugünü ve Geleceği Paneli


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Gelecek Araştırmaları Stratejileri Geliştirme ve Uygulama Merkezi ile Fütüristler Derneği tarafından "Türkiyedeki Fütürizmin Dünü Bugünü ve Geleceği" konulu panel yapıldı.
     Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesindeki Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. İsmail Sedat Büyüksağış, Fütüristler Derneğinin 2005 yılında kurulduğunu ve bu etkinliğin ilk kez Afyonkarahisarda gerçekleştirildiğini bildirdi.
     Fütüristler Derneği Başkanı Murat Şahin de dernek kurulduğunda hayallerinden birinin, üniversitede gelecekle ilgili araştırmalar yapılmasına ortam sağlamak olduğunu belirtti.
     Türkiye Cumhuriyetinin kıymetli mihenk taşı bir şehri olan Afyonkarahisarda ve AKÜde Gelecek Araştırmaları Stratejileri Geliştirme ve Uygulama Merkezi kurulmasını, çok heyecan verici bir durum olarak niteleyen Şahin, şöyle konuştu:
     "Bu konuda çalışmalar yapan ve çalışmaların önünü açan herkese teşekkür ediyorum. Biz dernek olarak üniversiteleri çok önemsiyoruz. Çünkü üniversiteler geleceği yaratıyorlar. Bu yüzden üniversitelere önem veriyoruz. Türkiyede yaklaşık 20 okulda fütüristlik kulüpleri kurduk. İlk defa devlet üniversitesinde gelecek araştırmaları dersi açtık."
     Daha sonra, "fütüristlik" hakkındaki multivizyon gösterisinin ardından panele geçildi.
     Büyüksağışın yöneticiliğini yaptığı "Türkiyedeki Fütürizmin Dünü Bugünü ve Geleceği" konulu panelde, Cebit AŞ Ar-Ge Yöneticisi Ali Türker, "Güçlüler Geleceğe Sahip Çıkar", Genç Fütüristler Derneği Başkanı ve Psikolog Barış Gürkaş, "Bugünden Geleceğe İnsan", Murat Şahin ise "Sürdürülebilir Gelecek İçin Geçmişten Yarına Dersler" konularında sunumlarını gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Türkiyedeki Fütürizmin Dünü Bugünü ve Geleceği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER