Türkiyede Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi

Türkiyede Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi -Projenin tanıtımı amacıyla Artvinde toplantı düzenlendi


ARTVİN (A.A) - Artvinde Türkiyede Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi tanıtım toplantısı yapıldı.
     Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Çakır, Şube Müdürü İsmail Sancar, Türkiyede Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Erzurum Bölge Yöneticisi Durali Bergama, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu müdürleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
     Bergama, yaptığı konuşmada, projenin amacının, her tür öğrenmeye değer vermek için tasarlanmış bir sistem kapsamında, istihdam fırsatlarının artırılması için bireylerin öğrenme fırsatlarına erişimlerini desteklemek, AB uygulamaları doğrultusunda ve hayat boyu öğrenme perspektifinde kurumsal bir kapasite oluşturmak olduğunu belirtti.
     Projenin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının projesi olduğunu ifade eden Bergama, projenin yararlanıcısının ise Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu söyledi.
     Bergama, 2011 yılı Mayıs ayında başlayan projenin, bu yılın mayıs ayında bitmesi gerekirken Milli Eğitim Bakanlığındaki yeniden yapılanmalar sebebiyle süresinin uzatıldığını kaydederek, şöyle dedi:
     "Projenin birinci aşaması 43 ili kapsıyor. İkinci aşaması diğer illerde 2014 yılında uygulanmaya başlayacak. Bu 43 ildeki faaliyetler 3 koordinatör pilot il ve 3 koordinatör ile bağlı 9 ilde yürütülüyor. Erzurum bölgesine bağlı 17 il var. 17 ilin pilot olmayanları da bölgelerine göre bir kısmı Trabzon bölgesinde, bir kısmı Van, diğer bir kısmı ise Kars bölgesinde. Bu illerde önce projenin tanıtım faaliyetlerini yürüttük. Daha sonra insan kaynaklarının güçlendirilmesi kapsamında kapasite geliştirme adına Erzurum, Trabzon, Kars ve Vanda öğretmenlere yönelik çeşitli faaliyetlerimiz oluyor."
     Projenin en önemli ayaklarından birinin de illerde hayat boyu öğrenme il eylem planlarının yapılması olduğunu belirten Bergama, "Bu anlamda İŞKURun, okulların ve diğer kurumların kendilerine ait bir planlaması var. Daha sonra tek bir plan oluşturulacak. Bugün Artvinde bulunmamın nedeni de hem projeyi tanıtmak hem de Artvin ili eylem planının yapılmasıyla ilgili katılımcıları, plan yapımında bulunacak kişileri bilgilendirmektir" diye konuştu.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Türkiyede Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER