Türkçe Olimpiyatlarına doğru

Türkçe Olimpiyatlarına doğru -Denizlide 25 ülkeden 80 öğrenci gösteri sunacak


DENİZLİ (A.A) - Bu yıl 11incisi düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları kapsamında Denizlide gerçekleştirilecek şenlikte, 25 ülkeden 80 öğrenci gösteri sunacak.
     Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Denizli İl Etkinlikleri Düzenleme Komitesince Diyalog Kültür Derneğinde bir basın toplantısı gerçekleştirildi.
     Dernek Başkanı Alaattin Yavaşlar, toplantıda yaptığı konuşmada, bu yıl Türkçe Olimpiyatlarının "Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla 1-16 Haziran günlerinde Türkiye genelinde 55 il ve 99 sahnede yapılacağını belirtti.
     Dünyanın farklı ülkelerinde Türkçeyi en iyi öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarına bu yıl 140 ülkeden 2 bin finalist öğrencinin katılacağını ifade eden Yavaşlar, "Beş kıtadan dili, dini, rengi farklı 2 bin öğrenci şarkı, şiir, dilbilgisi, yazma ve güzel konuşma, halk oyunları, tiyatro gösterileri ve kısa film gibi 19 kategoride hünerlerini sergileyecek" dedi.
     Geçen yıllarda on binlerce Türkçe sevdalısı ile Atatürk Stadında yaptıkları Türkçe Olimpiyatlarını bu yıl 3 Haziranda gerçekleştireceklerini açıklayan Yavaşlar, "25 ülkeden gelecek 80 çocuğumuzu, yine en az 35 bin kişinin katılımı, stat dışına ve şehrin en büyük meydan ve parklarına kurulan dev ekranlarla Denizlideki Türkçe sevdalılarıyla buluşturmayı umuyoruz" diye konuştu.
     Yavaşlar, 24-26 Mayıs günlerinde İzmir Kültürparkta düzenlenecek Kültür Şölenine de Denizliden 30 bini aşkın katılım beklediklerini, üç gün İzmire özel Olimpiyat Treninin gideceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Türkçe Olimpiyatlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER