Türk Sağlık

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Kahveci: -Hocaların dönmesi, üniversitelerde hem eğitim hem hasta anlamında hizmet verebilmeleri için orta yol bulunması lazım


KASTAMONU (A.A) - Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Hocaların dönmesi, üniversitelerde hem eğitim hem hasta anlamında hizmet verebilmeleri için orta yol bulunması lazım dedi.
     Kahveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tam Gün Yasasında yeni yapılan düzenlemenin yeterli olmadığını, genişletilmesi gerektiğini söyledi.
     Üniversitelerden ayrılan hocaların geri dönmeyeceğini öne süren Kahveci, şunları kaydetti:
     Eğitim alanında sorun var, bunu görmezlikten gelemeyiz. Hocaların dönmesi, üniversitelerde hem eğitim hem hasta anlamında hizmet verebilmeleri için orta yol bulunması lazım. Yeni düzenleme yeterli değil. Bunun daha da geliştirilip genişletilmesi gerekir. Hocalar ancak ondan sonra üniversiteye dönebilir. Hocalar özel sektöre gitmiş veya muayenehane açmış, belli bir düzen kurmuş. Onu oradan alıp buralara getirmek kolay değil ama mutlaka getirmenin yolunu bulmalıyız. Az değil, bin 500 öğretim üyesinden bahsediyoruz. Türkiyenin tıp alanındaki çok etkin ve yetkin insanlarından, tıp alanındaki eğitimini yürüten insanlardan bahsediyoruz. Üniversite hastanelerimizin durumunu göz önünde bulundurursak, burada bir uzlaşı sağlamak lazım.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER