Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneğinden

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneğinden öğrencilere uyarı


KAYSERİ (A.A) - Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Kayseri Şube Başkanı Rahmi Danişment, sınav sürecinde velilere ve öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.
     Danişment, yaptığı yazılı açıklamada, çocuklara kahramanlık rolü yüklememek gerektiğini iyi niyetle dahi olsa beklentileri ifade eden cümleler öğrencilerde kaygıyı arttırdığını belirterek, sınavların çocukların kişisel özelliklerini ölçen bir durum olmadığına dikkat çekti ve aileleri, sınavlar hususunda çocuklarına baskı yapmamaları konusunda uyardı.
     Sınav sürecinin olağan üstü bir durummuş gibi bir hava yaratılmaması gerektiğini ancak eş dost akrabadan iyi dilek ve tavsiye telefonlarını en aza indirmeye çalışmanın olumlu olacağını ifade eden Danişment, sınav dönemlerinde ailelere, çocuklara her zamankinden daha fazla destek olmaları önerisinde bulundu.
     Danişment, sınava girecek öğrencilere de şu tavsiyelerde bulundu:
     Sınavları hayat memat meselesi olarak algılamamak gerekir. Her gün nasıl kahvaltı yapıyorsanız benzerini deneyebilirsiniz. Mevsimin koşullarına göre giyinin, kendinize iyi gelen biriyle sınava gireceğiniz okula gidin, sınavda da elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmanız sizin için yeterli olacaktır. Şunu unutmayın ki tıpkı takımını, Yen sende Yenilsen Kalbim Hep Senle diyerek koşulsuz kabul eden koşulsuz sevgi ve değer veren taraftar ruhu gibi sizlerde aileleriniz ve çevrenizdeki insanlar için koşulsuz değerli ve önemlisiniz.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneğinden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER