Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yılı

Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yılı -Vali Kemelek, mesaj yayımladı


SİVAS (A.A) - Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Kemelek, mesajında, desteğini halktan alan, ülkede huzur, güvenlik ve asayişin sürekli sağlanması için gece gündüz demeden, tüm gücüyle çalışan emniyet teşkilatının, 168 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye Cumhuriyetinin en temel kurumlarından biri olduğunu bildirdi.
     Emniyet teşkilatının, yasaların uygulanması, demokratik düzenin, temel hak ve özgürlüklerin korunması, toplumun barış ve huzur içinde yaşamasının sağlanması gibi devlet adına üstlendiği önemli görevleri başarıyla yerine getirdiğini belirten Kemelek, özverili çalışmalarıyla son yıllarda emniyet teşkilatının saygın kurumlar sıralamasında üstlere yükseldiğini ifade etti.
     Bu yükselişte özverili, sağduyulu, uluslararası ve ulusal mevzuata ve hukuka uygun çalışmaların etkin rol oynadığını vurgulayan Kemelek, şunları kaydetti:
     Türk emniyet teşkilatı personel, organize suç örgütü ve terörle mücadelenin yanı sıra asayiş olaylarında ve sosyal proje uygulamalarında da çok büyük başarılara imza atmıştır. Topluma güven veren hizmetlerini yüksek bir bilinç ve halkla bütünleşerek en iyi şekilde devam ettireceğinin bilinciyle evrensel değerlere uyum sağlayabilen ve insan haklarına saygılı polislerimizin yetiştirilmesi de büyük önem taşımaktadır. Bilim ve teknolojiyi yakından takip ederek, uygulamalarında kullanan Türk polisi, gelişmeler karşısında sürekli kendini iyileştirerek, suçla mücadele de daha etkin bir konuma ulaşmış, uluslararası arenada da saygın bir yer edinmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Sivasımızın bir güven ve huzur şehri olmasında mesai mefhumu tanımadan görev alan Sivas Emniyet Teşkilatına teşekkürlerimi sunar, ülkemiz için canlarını seve seve feda eden şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anar, Tüm Emniyet Teşkilatımızın Polis Haftasını kutlarım.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER