Türk Polis Teşkilatının 168. Kuruluş Yıl

Türk Polis Teşkilatının 168. Kuruluş Yıl Dönümü


BARTIN (A.A) - Bartında Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
     İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok tarafından, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Bartın Valisi Bülent Savur, törende yaptığı konuşmada, güvenlikle insan hakları arasında ince bir çizginin olduğunu ifade ederek, bu ince çizgi üzerinde görev yapmanın bir sanat olduğunu söyledi.
     Çalışma azmi ve disipliniyle var olan bu çizginin korunması halinde her emniyet personelinin kendi gözünde birer sanatçı olduğunu ifade eden Savur, şunları kaydetti:
     "Elbette ki kolluk güçlerimiz, emniyet teşkilatımız hukuk ve hukukun çizdiği insan hak ve hürriyetleri içerisinde hizmet etmektedir, etmeye de devam edecektir. Ama gerektiğinde güvenlik, güvenliğin önceliği, devletin ve milletin bekası ve vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü adına hukukun kendisine tanımış olduğu her türlü yetkiyi ve gücü kullanmak durumundadır. İşinizin kolay olmadığını ve çeşitli zorluklarla mücadele verdiğinizi biliyoruz. Ama sizde şunu bilin, hepinizle gurur duyuyoruz. Hepiniz için dua ediyoruz. Görevi başında şehit olan bütün emniyet teşkilatımızın şehitlerine Allahtan rahmet diliyorum."
     Emniyet Müdürü Altınok ise emniyet teşkilatının sadece ülkemizde değil, dünyada da saygın bir yerinin olduğunu söyledi.
     Son yıllarda emniyet teşkilatının suç ve suçlu ile mücadelede üstün başarıya imza atarak, kendisine olan güven duygusunu yüzde 50lerden yüzde 70lere çıkardığını iddia eden Altınok, "Eğitim alanında büyük mesafe kat eden Türk polisi uluslararası arenada adından sıkça söz ettirmeye başlamıştır. Eğitim alan bir kurum olmaktan çıkarak artık Amerika, İngiltere, Belçika ve Hollanda gibi dünyanın en gelişmiş ülkelerinin de aralarında bulunduğu birçok ülkede uzman eğitici vasfıyla eğitim verir hale gelmiştir" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen halı saha ve masa tenisi turnuvalarının galiplerine kupaları verildi.
     Tören Polislikte Uygulamalı Durum Eğitimi tatbikatı ve düzenlenen kortejle son buldu.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Türk Polis Teşkilatının 168. Kuruluş Yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER