Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yılı

Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yılı -Giresunda tören düzenlendi


GİRESUN (A.A) - Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yılı dolayısıyla Giresunda tören düzenlendi.
     Hükümet Konağı önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Atatürk anıtına çelenk sunuldu.
     Giresun Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, polislerin özverili çalışmaları neticesinde vatandaşların huzurlu ve güvenli bir hayat sürdüğünü söyledi.
     Kutsal görevlerini yerine getirirken bir çok polisin şehit ve gazi olduğunu dile getiren Yılmaz, "Şehitlerimizi sizin huzurunuzda tekrar saygıyla anıyorum. Hukukun üstünlüğünü korumakta, kamu düzenini sağlamakta çok zor bir görev yapan ve Giresunumuzu huzur kenti olmasına vesile olan tüm polislerimizi kutluyorum" dedi.
     İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak ise toplumun huzur ve güven ortamında gelişiminin Emniyet hizmetlerinin mükemmel olarak yerine getirilmesiyle mümkün olabileceğini belirterek, şunları kaydetti:
     "Milletimizin güvenlik olmadan ne evinde rahat uyuyabilmesi ne işlerini takip edebilmesi ne de sağlıklı toplum münasebetleri içerisinde olabilmesi mümkün değildir. Bu manada devletimizin en önemli görevleri arasında vatandaşların güvenliğinin sağlanması bulunmaktadır. Bu görevi bugüne kadar polis layıkıyla yerine getirmeye çalışmıştır. Bu gayret ve çalışmanın en büyük delili bu uğurda canlarını vermek dahil hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan aziz şehitlerimizdir."
     Konuşmanın ardından halkoyunu gösterilerinin sunulduğu tören il merkezindeki okullarda polis haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dallarındaki yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER