Türk mutfağında yeni lezzetler yarıştı

Türk mutfağında yeni lezzetler yarıştı -Urlada düzenlenen ürün yarışmasında yaprak sarması tatlısı, enginar reçeli ve incir sirkesi gibi yeni lezzetler ödüle layık görüldü


İZMİR (A.A) - Urlalılar, Türk mutfağına kazandırmaya çalıştıkları yeni lezzetlerle ödüller kazandı.
     Dünya Çiftçiler Günü kapsamında düzenlenen ürün yarışmasında maharetlerini sergileyen Urlalılar, açtıkları stantlarda etkinliğe katılanları yaprak sarması tatlısı, enginar reçeli ve incir sirkesi ile tanıştırdı.
     Yarışma katılımcılarından Sevil Uysal Yığın, Urlanın Bademler köyüne yerleştikten sonra bilgi ve becerilerini kadınlarla paylaşıp elde ettiği geliri de sokak hayvanları ve öğrencilerin eğitimine adadığına işaret ederek, bu çabalar sırasında yaprak sarma tatlısının ortaya çıktığını söyledi.
     Yığın, tatlıyı asma yaprağını kayısı ve cevizle sardıktan sonra meyve suları ile tatlandırarak ürettiğini anlattı.
     Ekşi üzüm yaprağı ve tatlı kayısının birlikte farklı bir lezzet oluşturduğu tatlı, jürinin değerlendirmesi sonucu ödüle layık görüldü.
     Kuşçular Köyünde incir bahçesi sahibi Musa Özer de incirin genellikle yaş, kuru ve reçel olarak tüketildiğini gördükten sonra bardacık incirini daha fazla tanıtabilmek için çalışmaya başladığı ifade etti.
     Çalışmaları sonucu "bardacık sirkesi" elde ettiğini dile getiren Özer, çok farklı bir aromaya sahip sirkenin özel salatalarda ve yemeklerde kullanılmasını tavsiye etti. Bardacık sirkesi de jüri değerlendirmesi sonucu ödül kazanan lezzetler arasında yer aldı.
     Yarışmada geçen yıl "Acı Biber Reçeli" ile ödül alan Kuşçular köyünden Emine-Mustafa İnal çifti, bu sene için hazırladıkları "Enginar Reçeli" ile de ödüllendirildi. Emine İnal, enginar kalbinden yapılan reçelin, tamamen doğal üzüm suyu kullanılarak tatlandırıldığına dikkati çekti.
    
     Muhabir: Göksel Kayseri
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Türk mutfağında yeni lezzetler yarıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER