Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar Kayseride

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar Kayseride -Akar, Vali Yılmazı ziyaret etti (Fotoğraflı - Görüntülü)


KAYSERİ (A.A) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kayseri Valisi Şerif Yılmazı makamında ziyaret etti.
     Akar, ziyarette yaptığı konuşmada, Kayseriye Boydak Grubu tarafında yaptırılan öğrenci yurdunun açılışını yapmak ve bağışçılarını ödüllendirmek için geldiklerini belirtti.
     Kayseri halkının hayırda yarıştığını ifade eden Akar, şöyle konuştu:
     Dolayısıyla Kayseri Kızılayı da çok bağış alan bir şubemizdir, bağışçılarıyla birlikte yaşayan bir Kızılaydır. Daha evvel de kan merkezi, hastane gibi tesisleri bağışçıların üstün gayretleriyle bitirdiler. Bugün de açılışını yapacağımız öğrenci yurdunun, ardından da bir afet müdahale deposunun, yapımı üniversitemizin bünyesinde devam eden bir misafirhanenin açılışını da önümüzdeki aylarda yapmış olacağız. Ben Kayseri teşkilatımızı tebrik ediyorum.
     Vali Şerif Yılmaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Kayserinin hayırda yarışan bir il, Kızılayın da hayıra öncülük eden bir kuruluş olduğunu vurgulayan Yılmaz, Kızılay, gerek ülke içinde gerek ülke dışında insanların en zor zamanlarında yardıma koşan bir teşkilatımız. Ülkemizin göz bebeği. Bu nedenle Kızılaya Kayseride de sahip çıkılması kadar doğal bir şey yok. Hepimizin de destek olmazı lazım dedi.
     Yılmaz, Kızılayın kan merkezlerinin çok büyük bir hizmeti yerine getirdiğine dikkati çekerek, bağışlanan kanın, kime verildiğinin, ne zaman kullanıldığının kısa mesajla bağışçıya bildirilmesinin de güzel bir hizmet olduğunu sözlerine ekledi.
     Akar, Vali Şerif Yılmaza üzerinde Kızılayın hilalinin bulunduğu şekerlik ile Van, Simav ve Somalideki faaliyetlerinin anlatıldığı almanak hediye etti.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar Kayseride Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER