Türk Kızılayının 144. kuruluş yıl dönümü

Türk Kızılayının 144. kuruluş yıl dönümü -Türk Kızılayı Alaplı Şube Başkanı Yiğit: -Tarihine yakışır şekilde Türk Kızılayını en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz


ZONGULDAK (A.A) - Türk Kızılayı Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit, Tarihine yakışır şekilde Türk Kızılayını en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz dedi.
     Yiğit, Türk Kızılayının 144. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, 11 Haziran 1868 yılında bir gurup idealist Osmanlı hekiminin bir araya gelerek kurduğu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün, Kızılay ismini verdiği kurumlarının kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını söyledi.
     Sevginin ve kardeşliğin simgesi olan Türk Kızılayının kurulduğu tarihten bu yana çok fazla yol kat ettiğini ifade eden Yiğit, şöyle konuştu:
     İhtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında şefkatin, barışın, sevginin, farklılıklar karşısında hoşgörünün ve savaşın en kızgın anında insancıllığın, merhametin ve kardeşliğin simgesi olan Türk Kızılayımız kurulduğu tarihten bu yana çok fazla yol kat etti. İnsanları kucaklayan, toplumun kucakladığı ulusal ve uluslararası düzeyde saygınlığının yanı sıra hizmet kalitesini sürekli geliştiren bir insani yardım kuruluşu olmayı başarmıştır. Tarihine yakışır şekilde Türk Kızılayını en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Türk Kızılayının 144. kuruluş yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER