Türk Gıda Kodeksi Et ve Et

Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği -Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Tunç: -Artık vatandaşımız yüzde 100 orijinal ürün yiyecek


SAKARYA (A.A) - Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, kanatlı etle kırmızı et karıştırılarak ürün elde edilmesini yasaklayan Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğine ilişkin, Artık vatandaşımız yüzde 100 orijinal ürün yiyecek dedi.
     Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca etle et ürünlerindeki taklit ve tağşiş olaylarını önlemek amacıyla hazırlanan tebliğ sayesinde karışımlı ürünlerin artık satılmayacağını söyledi.
     Çalışmanın et ürünlerindeki kuşkuyu ortadan kaldıracağını belirten Tunç, Artık vatandaşımız yüzde 100 orijinal ürün yiyecek. Yani karışım yok, dana yazıyorsa dana, tavuk diyorsa tavuk yiyecek halkımız şeklinde konuştu.
     Tunç, vatandaşların gönül rahatlığıyla et tüketebileceğine işaret ederek, İnsanlar aldatılmayacak artık. Eskiden vatandaşımız dana parası veriyordu ama aldığı ürünün içinde tavuk da vardı. Burada hem üretici hem de tüketici mağdur oluyordu. Bu tebliğ mağduriyeti ortadan kaldırdı. Olumlu bir tebliğ, inşallah güzel olacak diye konuştu.
     Tebliğ nedeniyle fiyatlarda artış beklemediklerini vurgulayan Tunç, şunları söyledi:
     Artık tüketicimiz ne yediğini bilecek. Döner ve sucukta da böyle olacak. Cezalar çok ağır, karışımlı ürünlere büyük cezalar verilecek. Fiyatlarda kesinlikle yükselme olmaz. Yüzde 100 dana oldu diye fiyat artışı olmaz. Böyle düşünenlerin karşısındayız. Et fiyatları uygun ve düşük. Karışımlı ürünleri zaten gerçek dana fiyatına göre satıyorlardı. O yüzden fiyat artışı olmaz.
     Artık et ürünleri karışımsız olacak ve fiyatlar yükselmeyecek.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER