Türk Eximbank Konyada irtibat bürosu açtı

Türk Eximbank Konyada irtibat bürosu açtı -Türk Eximbank Genel Müdürü Kaplan: -Zengin bir kültürel mirasa ve köklü bir geçmişe sahip olan Konyanın sanayi ağırlıklı bir ekonomiye geçiş konusundaki performansı ve ihracat potansiyeli


KONYA (A.A) - Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, Zengin bir kültürel mirasa ve köklü bir geçmişe sahip olan Konyanın sanayi ağırlıklı bir ekonomiye geçiş konusundaki performansı ve ihracat potansiyeli, bu kararı almamızda en önemli etkendir dedi.
     Kaplan, Türk Eximbank irtibat bürosu açılışında Konya Ticaret Odası(KTO) Konferans Salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Türk Eximbankın Konya irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.
     Konyanın otomotiv, yan sanayi, gıda, kimyevi maddeler ve iklimlendirme sanayi alanında önemli rekabet gücüne sahip olduğunu aktaran Kaplan, Türk Eximbank olarak hükümetimizin 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşması çerçevesinde biz de yoğun bir çaba içerisinde bulunmaktayız. İrtibat bürolarının açılması da bu kapsamda gündeme gelen bir konu. Konyadaki ihracatçı firma sayısı son 10 yıllık dönemde 2 kattan fazla artarak bugün bin 170i aşmıştır. Bu husus Konyada irtibat bürosu açma kararında en önemli etkenlerden biri olmuştur diye konuştu.
     İrtibat bürosu açılan iller arasında Konyayı da seçmelerinin sebebinin tesadüf olmadığını belirten Kaplan, şunları kaydetti:
     Zengin bir kültürel mirasa ve köklü bir geçmişe sahip olan Konyanın sanayi ağırlıklı bir ekonomiye geçiş konusundaki performansı ve ihracat potansiyeli, bu kararı almamızda en önemli etkendir. Konya insanının çalışkanlık ve girişimcilik özellikleri, Konyayı İstanbul, İzmir ve Ankaranın ardından nitelikli sıçrama kabiliyetine sahip 4. il konumuna getirmiştir.
     Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı ve Türk Eximbank Anonim Şirketi Yönetim Kurulu üyesi Ziya Altunyaldız ise bakanlık olarak dış ticaretin günlük işlemleri boyutuyla ticaretin kolaylaştırılması ve rekabet gücünün artırılması anlamında hizmet verdiklerini belirtti.
     Ülke ekonomisine çok önemli katkılar veren Konyanın ihracatta da hedeflediği vizyonuna uygun koymuş olduğu hedeflere ulaşması noktasında Eximbankın müşteriye yerinde hizmet yaklaşımı sonucunda Konyaya açmış olduğu bir temsilcilik olduğunu, bu temsilciliğin Konya için çok pozitif gelişmelere vesile olacağını aktardı.
     KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk ise Türk ihracatçısını destekleyen ve dünyada ihracat destek kuruluşlarının içerisinde ilk sıralarda yer alan Türk Eximbankın faaliyetlerine hız vermesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.
     Geçen 30 yıl içerisinde ihracatın 3 milyar dolardan 135 milyar dolara yükselmesi ve ihracatta sanayi ürünleri payının yüzde 95lere ulaşmasının Türkiye adına başarı olduğunu belirten Öztürk, Bu potansiyeli harekete geçirerek ülke olarak 2023 hedefimize ulaşmak için dünya ile rekabet içerisinde olacağız. Bu noktada ihracatımızın Eximbank ile işbirliği büyük önem taşımaktadır dedi.
     Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil de Konyanın uzun yıllardır bütün krizlere rağmen ayakta kalıp çok güçlü şirketler oluşturduğunu söyledi.
     Konya Organize Sanayi Bölgesinde 40 farklı sektörde üretim yapıldığını aktaran Büyükhelvacıgil, Eximbanka gerçekten ihtiyacımız var. Önümüzdeki yıllarda çok daha farklı bir Konya göreceğiz. Türk Eximbank Konya irtibat bürosunun da bu sürece katkı yapacağına inanıyorum dedi.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Türk Eximbank Konyada irtibat bürosu açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER